Will Clyburn’den Ergin Ataman’a: Lanet olsun

Anadolu Efes'ten ayrılan koç Ergin Ataman'ın Will Clyburn hakkında yaptığı açıklama ABD'li oyuncuyu kızdırdı. Clyburn sosyal medyasından Ataman'a yanıt verdi.

Spor 25 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye şampiyonu olan Anadolu Efes'te Ergin Ataman ve Will Clyburn arasındaki gerilim sürüyor.

Anadolu Efes’i Türkiye şampiyonu yaptıktan sonra Panathinaikos ile sözleşme imzalayan Ergin Ataman, geçen sezon transfer edilen ABD’li oyuncu Will Clyburn’u hedef aldı. Ataman, beIN Sports’a yaptığı açıklamalarda şuhları söyledi: “Takımımızda 5 yıl birlikte oynamanın vermiş olduğu arkadaşlık ortamı vardı. Ancak bu gruba dışarıdan başka bir dominant oyuncu gelince sarsılma yaşadık.”

33 yaşındaki Will Clyburn, eski koçu Ergin Ataman’a sosyal medyasından yanıt verdi. ABD’li oyuncu, Ataman için “Lanet olsun, bu delilik!” yorumunu yaptı.

Anadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay’a veda ettiAnadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay’a veda etti

Ataman -Clyburn gerginliği

Türk Hava Yolları EuroLeague’de Anadolu Efes’in play-off’a giremeyerek hüsran ile tamamladığı sezona takım içi gerilimler damga vurmuştu. Sezon içinde koç Ergin Ataman ile Will Clyburn arasındaki problemler sıklıkla gündeme gelmişti. Will Clyburn, EuroLegue’de Anadolu Efes’in play-off umutlarının git gide azaldığı dönemde “Aile kavga ettiğinde kimse kazanamaz” şeklinde bir tweet atarak takım içindeki sorunları sosyal medyaya net bir şekilde yansıtmıştı.

Ergin Ataman resmen Panathinaikos'ta: Tatile gelmedimErgin Ataman resmen Panathinaikos’ta: Tatile gelmedim

Anadolu Efes’in 22 Ocak’ta Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray’ı deplasmanda 80-70 yendiği maç içerisinde Ergin Ataman-Will Clyburn krizi kameralara yansıdı. Maç içerisinde bench’in yanına gelen Amerikalı forvet koçuna ‘Oynamama izin ver’ şeklinde bir serzenişte bulunmuştu. EuroLeague’in 23. haftasında Anadolu Efes’in deplasmanda Olympiakos’a 76-70 yenildiği maçın konuşan Ergin Ataman takımın yıldızları Will Clyburn ve Vasilije Micic için “Onlara Basketbol Süper Ligi’ndeki zayıf rakiplere karşı değil, Olympiakos gibi güçlü rakiplere karşı ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Will Clyburn ise bunun hemen sonrasında verdiği demeçte Ataman’a “Herkesin fikri kendine, ben tüm sezon boyunca düzenli olarak sayı atıyordum. Demek ki kötü bir maç geçirmeye hakkım yok” yanıtını verdi.

Muhteşem maç! Clyburn avantajı Efes'e getirdiMuhteşem maç! Clyburn avantajı Efes’e getirdi

Takımı Fenerbahçe serisinde ipten aldı

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko’dan 42 sayı fark yiyerek 1-0 geriye düştü. Ülker Sports Arena’da oynanan ikinci maçta 35 sayı ve maç kazandıran son saniye üçlüğünü atan Will Clyburn, üçüncü maçta da 20 sayı kaydederek takımının seride öne geçmesindeki ana figür oldu ve final yolunu açtı. Anadolu Efes forması ile EuroLeague’de 24 maça çıkan 2.01’lik forvet 16.7 sayı ortalaması tutturarak sayı krallığı yarışını Olympiakos’tan Sasha Vezenkov ve Maccabi Tel Aviv’den Wade Baldwin IV’nin ardında 3. sırada bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.