Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe heyetini kabul etti
Sakatlandığını iddia eden futbolcular yüzünden 119 dakika süren Fenerbahçe- Pendikspor maçında topun oyunda 47 dakika kaldı. Acun Ilıcalı İngiltere'den örnek vererek sahte sakatlıklara çözüm önerdi.
Bundan dokuz ay önce İstanbul’da yapılan Şampiyonlar Ligi finalindeki Inter-Manchester City maçına ilk 11’de başlayan Fenerbahçe’nin Bosnalı futbolcusu Edin Dzeko 4-1 kazanılan Pendikspor maçından sonra hakem Kadir Sağlam’a isyan ediyordu: “İlk yarıda top oyunda ne kadar kaldı bilmiyorum. Gerçekten utanç verici. Çünkü ilk defa olmuyor. Bu durum bizi de geriyor. Kendi stadımızda bu tarz şeyleri ilk defa görmüyorum. Hakemler de buna müsaade ediyor. Maç 2 dakika oynanıyor, 5 dakika duruyor. Sonra 1 dakika oynanıyor 5 dakika duruyor. Futbol böyle oynanmaz. Bu şekilde oyunun durmaması gerekiyor. Türk futbolu açısından dışarıdan bakıldığında güzel bir imaj olduğunu düşünmüyorum. İlk yarının 23 dakika oynanması utanç verici.”
Fenerbahçe- Pendikspor maçının ilk yarısına sonuna hakem Kadir Sağlam 11 dakika uzatma ekledi. İlk yarının son düdüğü çaldığında dakikalar 58.51’i gösteriyordu. Topun oyunda kalma süresiyse 23 dakika 15 saniyeydi. Pendikspor sağlık ekibi ilk yarı boyunca oyuna defalarca girmişti. İkinci yarı 10 dakika uzatıldı. Yani maç 114 dakika oynandı. Topun oyunda kalma süresiyse 47 dakikaydı. Bu bırakın Avrupa liglerini Süper Lig ortalamasının bile altındaydı. Maçtan sonra kötü niyetli futbolcular gündemdeydi. Oyunun durmasına neden olan futbolculara nasıl önlem alınacaktı? Championship takımlarından Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı bu konuda İngiltere örneğini vererek çözümü gösterdi.
Beyaz Tv’ye bağlanan Ilıcalı şöyle konuştu: “Fenerbahçe- Pendikspor maçındaki oyuncu sakatlığı olayını birine anlatsak ‘Bu kadar olmamıştır’ der. Futbol kurallarının açığını bulma çabası görüyorum ben burada. Bunun Fenerbahçe’si, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı yok. Ben 10 yaşından beri futbol seyrediyorum, böyle bir şey görmedim. Bir oyuncu kenara gittikten sonra dipdiri, koşa koşa oyuna giriyorsa bunu inandırıcı bulmamız mümkün mü? Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yoktur. Bu bir takımın oyununu bozmak üzerine bir sistem.”
Acun Ilıcalı’nın çözüm önerisi de vardı: “Bunun çözümü çok basit. İngiltere’de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse sonraki iki atak boyunca o oyuncu ölse sahaya almıyor hakem. Bunun çözümü var. Federasyona yalvarıyorum, ‘iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek’ şeklinde bir kural alınmalı. Türkiye’de futbol seyredilebilirlikten çıktı, bir tek Türkiye’de oluyor bu, Yunanistan’da dahi olmuyor. TFF buna izin veremez! Oyuncunun karnına top geliyor, sağlık ekibi sahaya giriyor, niye? ‘Geçmiş olsun’ mu diyecekler?”
Fatih Terim’ın başında bulunduğu Panathinaikos’un Olympiakos’u 3-1 yendiği maçı bir Alman hakemin yönettiğini belirten Ilıcalı “Bir yıldır söylüyorum; akşamları hakemlerin yanlış kararları üzerine komplo teorileri üreterek yaşamak istemiyorsak, hakemleri değiştireceğiz. Huzur isteniyorsa tek çözüm var; yabancı hakem getireceksiniz. Herhangi bir takım için konuşuyorum; niyeti bozmuş bir hakem grubu bir takıma dikkat ederse kornerlerde 2-3 penaltı bulur, dikkat etmek istemezse hiç bulmaz. VAR, atomik bir güç haline geldi. Her ortada itme-çekme oluyor zaten” dedi.