Yılın golü direkten döndü, Arda Güler’in Real’i yine kazandı

Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 yendiği maçta Arda Güler talihsizliği yaşadı. Geçen hafta golle tanışan milli oyuncu, bu kez orta sahadan fileleri sarsmaya çok yaklaştı ancak 'Yılın Golü'ne üst direk izin vermedi.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Arda Güler'in inanılmaz bir gole çok yaklaştığı maçtan Real Madrid üç puanla ayrıldı.

Hafta içinde Leipzig’i eleyip Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’ye çeyrek finalde rakip olan Real Madrid, La Liga’da 17 maçtır yenilmediği Osasuna’ya deplasmanda konuk oldu. Arda Güler’in yedek kulübesinde hazır beklediği maç oldukça hızlı başladı.

Henüz dördüncü dakikada rakip sahada yaptığı pres sonucu topu kazanan Vinicius Jr, merkezden ceza sahasına girip şutunu çekti ve fileleri sarsarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Çok erken yenik duruma düşen Osasuna ise yedinci dakikada sağ taraftan korner kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken top arka direğe yöneldi. Orada bulunan Herrando meşin yuvarlağı yeniden içeri çevirdi ve tek vuruşta ağları sarsan Budimir bu sezonki 16’ncı golünü kaydederek skoru 1-1’e getirmeyi başardı.

Dakikalar 18’i gösterirken Brahim Diaz’ın pasında topla buluşan Valverde çok şık bir dönüşle topu içeriye ortaladı. Arka direkten bindirme yapan Carvajal, sağ ayağının dışıyla gelişine yaptığı vuruşla golü bularak takımını deplasmanda yeniden öne geçirmeyi başardı. Devrenin kalanında iki takım da fırsatlar yakalasa da kaleciler hata yapmayınca soyunma odasına 2-1’lik Real Madrid üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. 61’inci dakikada Real kalecisi Lunin’in uzun topuyla başlayan atakta Valverde topu kafasıyla Diaz’a indirdi. Meşin yuvarlağın hakimiyetini sağlayan Diaz, süratini konuşturup merkezden koşusunu yaparak gol pozisyonuna girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan genç futbolcu sağ ayağının içiyle net bir vuruş yaparak fileleri buldu ve takımı adına farkı ikiye çıkarmayı başardı. Diaz’ın golünün hemen üç dakika sonrasında Valverde’nin göğüs pasında topu önünde bulan Vinicius, kale sahası içerisine kadar ilerledi ve dar açıdan yaptığı vuruşla kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü bularak skoru 4-1’e getirdi.

84’üncü dakikada Carlo Ancelotti, Vinicius Jr’ı kenara alıp Arda Güler’i oyuna dahil etti. Oynanmayan süre olarak gösterilen üç dakikanın ilk saniyelerinde Iker Munoz’la şut şansı yakalayan Osasuna, futbolcusunun kaleci Lunin’in bacakları arasından fileleri bulması sonucu farkı ikiye indirmeyi başardı. Mücadelenin son saniyesinde Real Madrid, Arda Güler’le kontratağa çıktı. Milli futbolcu rakip kaleciyi önde görüp orta saha çizgisini geçer geçmez kaleye şutunu attı. Havada uzun süre süzülen top kaleciyi de aştı ancak üst direk bu muhteşem vuruşun fileleri bulmasını engelledi. Arda Güler’in Puskas Ödülü’ne aday olabilecek güzellikte golünün direğe takılması sonrası mücadelede son düdük çalındı. Real Madrid, Osasuna’yı 4-2’yle geçip şampiyonluk yürüyüşünde hata yapmadı. Bu galibiyetle başkent temsilcisi puanını 72’ye yükseltirken, Osasuna 36 puanda kaldı.

Carlo Ancelotti Arda’yı övdü

Karşılaşma sonrası mikrofonlara konuşan Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler’den övgüyle bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Arda Güler büyük bir yetenek. Golü atamaması önemli değil, o şut bizim için goldü. Bu şutu her oyuncu deneyemezdi. 19 yaşında, kendine bu kadar güvenen çok az futbolcu gördüm.”

Marca’dan Don Carlo’ya Arda çağrısı

Real Madrid’e yakınlığıyla bilinen İspanyol Marca Gazetesi, Arda Güler’den ‘dahi’ diye bahsettiği haberinde Carlo Ancelotti’ye çağrıda bulundu. Arda’nın daha fazla süre alması gerektiğini belirten gazetede, “Artık Arda’yı bize 5 dakikadan daha fazla izlettirmenin zamanı geldi.” yazısına yer verildi.

La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar,

Mallorca – Granada, 1-0
Getafe – Girona, 1-0
Athletic Bilbao – Alaves, 2-0

Yunanistan'da gündem Fenerbahçe: Çok korkutucuYunanistan’da gündem Fenerbahçe: Çok korkutucu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.