Yine Tuzlazpor yine olay: Bu maç ciddi şekilde araştırılsın

Bandırma FK - Tuzlaspor maçında hakem Burak Olcar, konuk takım lehine üç penaltı verdi. Karşılaşma son dakikada Bandırma FK'nın attığı golle 1-1 biterken teknik direktör Taner Taşkın maçın araştırılmasını istedi.

Spor 3 Aralık 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bandırma FK, uzatma dakikalarında bulduğu golle Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı.

TFF 1. Lig’de olaylar durmuyor. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın kara para ve yasadışı bahis soruşturması açtığı Tuzlaspor’un deplasmanda Bandırma FK ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından ev sahibi ekipten ciddi suçlamalar geldi.

Bandırma FK – Tuzlaspor maçında hakem hakem Burak Olcar 40, 45+3 ve 58. dakikalarda Tuzlaspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Tuzlaspor’da Togui ile Tidiany penaltı atışlarından yararlanamazken Adeniyi takımını 1-0 öne geçirdi. Bandırma FK, 90+6’da Djitte’nin kafa vuruşuyla beraberliği sağladı ve sahadan bir puanla ayrıldı.

Başkan şike teklifini doğruladı! Tuzlaspor hakkında yeni iddiaBaşkan şike teklifini doğruladı! Tuzlaspor hakkında yeni iddia

Bandırma FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, maç sonu yaptığı açıklamada Tuzlaspor maçının hakemi Burak Olcar’a tepki gösterdi. Taşkın şunları söyledi: “Futbolun hiç konuşulmayacağı bir gündeyiz. Futbol hayatım boyunca oyunculuğum dahil böyle bir maç hiç oynamadım. Bu kadar yanlı kararlar, oyuncuya mobbing uygulamak. İlk yarı bizim takımımız bu kötü zemine rağmen çok iyi oynadı. İki tane net pozisyon bulduk. Penaltı oldu, tamam dedik. İkinci penaltının uzaktan yakından alakası yok. VAR da çevirmiyor. Onu da kaçırdılar. Tam oynamak istiyoruz, bütün takdir hakları rakibe verdi. İkinci yarı takımım bir şey vermedi ama benim yöneten arkadaşa karşı inancım kalmadı. Böyle kararlar tamamen skandal. Bu maç ciddi anlamda araştırılsın. Son zamanlarda böyle bir maç hoca olarak oynamadım.”

Top savcılıkta! Tuzlaspor soruşturma altındaTop savcılıkta! Tuzlaspor soruşturma altında

Hakem gözlemcisinin nasıl bir rapor vereceğini merak ettiğini belirten Bandırma FK hocası, “Milyonlar veriyor, takımlar kuruluyor. Çok ciddi paralar veriliyor. Bu şekilde yöneterek birilerini emeğini bir tarafa vermek ayıp geliyor. Bunları konuşurken utanıyorum. Hakkımızı arayacağımız bir yer olması lazım. Tuzlaspor ile 50 maç oynasak 49’unu biz kazanırız. Şartlar böyle olunca yapacak bir şey kalmıyor. Rakip takıma bir şey demiyorum. Sıkıntı yaşıyorlar. Hakem de yanlarına geçince daha rahat oynadılar” diye konuştu.

TFF 1. Lig’de alınan diğer sonuçlarsa şöyle…

Boluspor – Eyüpspor 0-3

Keçiörengücü – Sakaryaspor 1-3

Şanlıurfaspor – Bodrumspor 0-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.