Yok artık TFF, 11 haftalık program açıklandı: Pazartesi derbisine hazır ol Türkiye

Futbol Federasyonu uzun süredir yapmadığı bir şeyi yaptı ve 11 haftalık fikstürü duyurdu. Süper Lig'in ilk yarısında oynanacak derbilerin tarihleri belli oldu.

Spor 16 Eylül 2024
Süper Lig'de 11 haftalık program açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri takvim ayarlamasıydı. Futbol Federasyonu bir türlü üç haftadan uzun takvim planlaması yapmıyor ve uzun vadeli fikstür açıklamasında bulunmuyordu. Premier Lig örneğindeki gibi hangi hangi tarihte saat kaçta oynanacağı son raddede belli oluyordu. Ancak bu kez durum değişti. Türk futbolunu Avrupa’da temsil edecek dört takımın Avrupa fikstürleri belli olduktan sonra TFF fikstür için kendi standartlarında uzun vadeli denebilecek bir adım attı. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de 7. ve 17. haftalar arasındaki maçların programını açıkladı.

İşte derbi tarihleri

Açıklanan programa göre 10. haftadaki Galatasaray-Beşiktaş derbisi 28 Ekim Pazartesi saat 20.00’de, 11. haftadaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 3 Kasım Pazar günü saat 19.00’da, 15. haftadaki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ise 7 Aralık Cumartesi saat 19.00’da,16. haftadaki Galatasaray-Trabzonspor maçı ise 16 Aralık Pazartesi saat 21.00’de oynanacak.

Avrupa Ligi’nde üç takımın mücadele etmesi bazı günlerde iki İstanbul ekibinin aynı gün ve saatte maç oynamasına sebep olacak. Sekizinci haftada 6 Ekim Pazar günü Gaziantep FK-Beşiktaş ve Galatasaray-Alanyaspor maçları 19.00’da oynanacak. 12. haftada 10 Kasım Pazar günü saat 19.00’da Başakşehir-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Sivasspor karşılaşmaları sahne alacak. Aynı gün saat 16.00’da Galatasaray, Samsunspor’u konuk edecek. 14. haftada 2 Aralık Pazartesi günü 20.00’de Hatayspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Gaziantep FK maçları oynanacak.

İşte Süper Lig’de önümüzdeki 11 haftanın programı:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.