Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen İspanya Futbol Federasyonu’na UEFA ve FIFA’dan uyarı

İspanyol yargısının İspanya Futbol Federasyonu'na karşı başlattığı yolsuzluk soruşturması ve bu kapsamda ofislere yapılan baskınlar FIFA ve UEFA'da kaygı yarattı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İspanya Futbol Federasyonu üzerine yürütülen yolsuzluk davası, FIFA ve UEFA'da rahatsızlık yarattı.

Madrid Hukuk Mahkemesi tarafından başlatılan soruşturmada Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının talimatıyla İspanya Futbol Federasyonu’nun (RFEF) Madrid’deki merkez binasında ve İspanya’nın farklı kentlerinde bazı ev ve işyerlerinde arama yapılmıştı. AS Gazetesinin haberine göre FIFA ve UEFA, RFEF’e karşı yürütülen soruşturmaların hızlı biçimde sonuca kavuşturulmasını istedi.

Genel sekreterlerden RFEF’e uyarı mektubu

FIFA Genel Sekreteri Mattias Grafström ve UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis tarafından imzalanan ve ulusal federasyonları izlemeye almadan veya müdahale etmeden önce attığı ilk adım olarak gözlemlenen uyarı mektupları RFEF başkan vekili Pedro Rocha’ya gönderildi. AS’da yer alan bilgilere göre skandallarıyla gündeme gelen Pedro Rocha Rubiales’in istifası sonrası boş kalan İspanya Futbol Federasyonu’nun başkanlık makamı için seçim tarihi belirlenmesi yönünde çağrıda bulunuldu, konu hakkında gerekli tedbir alınmaması durumunda FIFA’nın müdahale edebileceğine işaret edildi.

Ayrıntılı bilgi de istendi

İspanya basınında yer alan bilgilerde FIFA ve UEFA’nın istekleri arasında polis soruşturması sonucunda RFEF’nin hangi eylemleri gerçekleştirdiğinin net bir şekilde açıklanması gerektiği de belirtildi. FIFA’nın yazdığı mektubun çok açık ve net olduğu, yoruma yer kalacak herhangi bir kısmın bırakılmadığı, bu sebeple tarihte ilk kez FIFA’nın bir ülke federasyonuna müdahale etme olasılığının ortaya çıktığı değerlendirildi.

İspanya Futbol Federasyonu'na 'Arabistan' baskını: Yolsuzlukİspanya Futbol Federasyonu’na ‘Arabistan’ baskını: Yolsuzluk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.