Türkiye’de yumruklanan Halil Umut Meler, Avrupa’da son 16 maçı da yönetecek

Aralıkta Ankaragücü- Rizespor karşılaşmasının ardından yumruklu saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler, yedi ay sonra Euro 2024 son 16 karşılaşması olan İngiltere-Slovakya maçında düdük çalacak. Bu Meler'in şimdilik kariyer zirvesi...

Spor 28 Haziran 2024
Altı ay önce saha içerisinde yumruklanan Halil Umut Meler kısa sürede toparlandı ve UEFA tarafından kariyerinin en önemli maçına atandı.

11 Aralık 2023 tarihinde oynanan Ankaragücü ve Rizespor arasındaki Süper Lig maçında sarı-lacivertli ekibin başkanı tarafından yumruklu saldırıya uğrayan, ardından hakemliği bırakma kararından döndürülen Halil Umut Meler’e EURO 2024 son 16 turundaki İngiltere-Slovakya maçı verildi.

FIFA kokartlı hakem Gelsenkirchen şehrindeki AufSchalke Arena’da 30 Haziran Pazar günü TSİ 19.00’da başlayacak müsabakada düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Slovenya Futbol Federasyonundan Rade Obrenovic olacak.

37 Yaşındaki Halil Umut Meler, 11 Aralık tarihinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yeşil sahada yumruklu saldırıya uğradı. Aldığı darbe sonrası yere yığılan Meler’e Faruk Koca’nın yanındakiler tarafından tekmelerle saldırılmaya devam edildi. Olaylar esnasında elmacık kemiği kırılan tecrübeli hakem hastaneye kaldırıldı. Hastanede iki gün tedavi gören Meler önce hakemliği bıraktığını açıkladı, devamında kendisini ziyarete gelen TFF ve Kulüpler Birliği yetkililerinin telkinleriyle kararından vazgeçti.

Halil Umut Meler yaşananların ardından ilk maçına 14 Ocak 2024 tarihinde İstanbulspor-Konyaspor karşılaşmasında çıktı. FIFA kokartlı hakem 28’inci haftada oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında darp edilişi sonrası ilk derbisini yönetti. Ligin son haftalarında tecrübeli hakemin başına bir ilginç olay daha geldi. 18 Mayıs tarihinde küme düşme hattını yakından ilgilendiren Kayserispor-Konyaspor maçına atanan Meler mücadelenin 17’nci dakikasında ev sahibi ekipten Nazon’u doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Kararın ardından Kayserispor başkanı Ali Çamlı protokol tribünündeki koltuğundan kalkarak saha kenarına geldi. Oyun alanına girmeye çalışan Çamlı’yı sarı-kırmızılı ekibin teknik heyeti zor sakinleştirdi.

Olaylı bir Süper Lig sezonunu geride bırakan Halil Umut Meler, Türkiye’den EURO 2024’e davet alan tek hakem oldu. Grup aşamasında iki başarılı maç yönetimine imza atan Meler UEFA’dan geçer not aldı ve son 16’da maç verilerek ödüllendirildi. Başarılı hakem uluslararası kariyerinin en önemli maçına çıkacak.

Halil Umut Meler şampiyonanın grup aşamasında Belçika – Slovakya ve Polonya – Avusturya müsabakalarında da görev almıştı. İki maçta da başarılı performanslar gösteren Meler, İngiltere ve Slovenya arasındaki maçta dördüncü hakem olarak da mesai yapmıştı.

Halil Umut Meler'e üçüncü görev: İngiltere-SlovenyaHalil Umut Meler’e üçüncü görev: İngiltere-Slovenya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.