Yunan basınında gündem yine Fatih Terim: Başkan göndermek istedi

Yunanistan Ligi'nde Fatih Terim'in yönettiği Panathinaikos, Paok'a 4-1 yenildi ve matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi. Bu yenilginin ardından ülke basını Terim hakkında çeşitli iddialar ortaya attı.

Spor 17 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
PAO'nun ağır yenilgisi sonrası Yunan basını Terim'i hedef aldı.

Fatih Terim sezon ortasında sürpriz bir şekilde Panathinaikos’la anlaştı. Şampiyonluk yarışında olan PAO’nun bu kararı şaşkınlıkla karşılandı, zira zirvenin çok da gerisinde olmayan PAO zorlu günleri atlattıktan sonra şampiyonluk iddiası taşıyordu.

Terim bu şartlarda geldiği PAO’da aldığı kritik bazı galibiyetlerle beğeni topladı. Takımı şampiyonluk yarışında tutan deneyimli isim kupada da finale taşıdı. Ancak geçen haftalarda dönemin lideri AEK’e karşı alınan deplasman mağlubiyeti ipleri kopma noktasına getirdi. PAO son olarak PAOK deplasmanında 4-1 mağlup oldu. Toumbas Stadyumu’nda oynanan maçta PAOK’un gollerini 37. dakikada Taison, 72. dakikada penaltıdan Andrija Zivkovic, 89. dakikada Adelino Vieira ve 90. dakikada yine Andrija Zivkovic atarken Panathinaikos’un tek golünü 78. dakikada Alexander Jeremejeff kaydetti.

PAOK bitime bir hafta kala AEK’in de deplasmanda Olympiakos’a 2-0 mağlup olması sonrası liderliğe yükselirken liderin altı puan gerisinde kalan Panathinaikos’un şampiyonluk şansı matematiksel olarak kalmadı.

Terim maç sonunda “Maça gelince, sene sonunda bazı şeyleri tartışmamız gerekiyor Olympiakos’la maçımız var ve ayrıca kupa finalimiz var. Bunları düşünmek zorundayız” açıklamasını yaptı. Bu demeç kafa karıştırırken Yunan basını alınan sonuç üstüne çeşitli iddialar ortaya attı. Sportal’da çıkan haberde “Birkaç gün önce Başkan Yiannis Alafouzos baskıların ardından Fatih Terim’i gönderip yerine başka bir teknik direktörü getirme kararı aldı. Yöneticiler ve takımdakiler, aynı zamanda soyunma odasındaki atmosferi de biliyorlar. Birçok oyuncu artık Türk koça inanmıyor. Ve bazıları bunu sahadaki görüntüleriyle gösteriyor” bilgisi yer aldı. Haberin devamında başkan Alafouzos’un bu görevin altına girmek isteyen bir teknik direktör bulamadığını da yazdı.

SDNA sonuç için ‘Çürüyen bir takımın üzücü fotoğrafı’ başlığını attı. Öte yandan haberlerde asıl sorumlunun Terim değil onu getirenler olduğu da vurgulandı ve yönetime eleştiri yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.