Yunan Ligi’nde yarış kızıştı: Terim’li Pana haftayı artıda kapattı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Fatih Terim'in Panathinaikos'u ilk iki sıradaki AEK ve PAOK'un berabere kaldığı haftada hata yapmayıp zirveye yaklaştı.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, Aris'i deplasmanda 2-0 yendi.

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim’in yaptığı Panathinaikos’un yanı sıra Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi’ndeki rakibi Olympiakos’un da mücadele verdiği Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu play-off’unda 7 Nisan Pazar günü üç maç birden oynandı.

11 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe’yle karşılaşacak olan Olympiakos altılı play-off turunun son sırasındaki Lamia’yı 5-1’le geçti. Lider PAOK ise ikinci sıradaki AEK ile deplasmanda karşılaştığı maçtan bir puanı 89’uncu dakikada bulduğu golle kurtardı. AEK-PAOK maçı 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.

Puan tablosunda üçüncü sırada olan Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos ise üstündeki iki takımın berabere kaldığı haftada Aris’e konuk oldu. Samet Akaydin’in ilk 11 çıktığı maçta iki takım da ilk yarıda gol atamayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi. İkinci yarıda kendini bulan Pana’ya galibiyeti getiren goller 62’inci dakikada Sporar’ın ayağından ve 90+2’de Brabec’in kendi kalesine yaptığı ters vuruşla geldi. Bu zaferle puanını 65’e yükselten Pana zirveyle arasındaki farkı eritip haftadan karlı ayrılan takım oldu.

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim maçın ardından şunları söyledi:

Burada üç puan almak hiç de kolay değil. Yeterince iyi oynamamış olabiliriz ama iyi bir mücadele ortaya koyduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz onlara bakıyoruz ve önümüzdeki maçlara odaklanıyoruz. İkinci yarıda daha iyi mücadele etmemiz hoşuma gitti. Her oyuncunun hazır olması önemli. Zaman geçtikçe daha iyi oluyoruz. Hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu’nda bu maçlardan sonra kupa için mücadele veren ekiplerin sıralaması şu şekilde:

1-PAOK 67 Puan (47 averaj)
2-AEK 66 Puan (39 averaj)
3-Panathinaikos 65 Puan (45 averaj)
4-Olympiakos 63 Puan (38 averaj)

Arda Turan'ın Eyüpspor'u Süper Lig'e merhaba dedi: Altay küme düştüArda Turan’ın Eyüpspor’u Süper Lig’e merhaba dedi: Altay küme düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.