Yunanistan derbisinde zafer Fatih Terim’in

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Fatih Terim'in Panathinaikos'u, evinde oynanan derbi mücadelesinde ezeli rakibi Olympiacos'u ağırladı. Karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Terim'in öğrencileri lider Paok'u takibi sürdürdü.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Terim'in öğrencileri derbide hataya yer tanımadı.

Yunanistan Süper Ligi’nde 21’inci haftanın kapanış mücadelesi Panathinaikos – Olympiacos mücadelesine sahne oldu. Fatih Terim’in öğrencileri Yunanistan Kupası’nda da elemeyi başardığı ezeli rakibini yenip lideri takibini sürdürmek, Olympiacos ise play-off öncesi hasar azaltıp Pana’yla puanları eşitlemek için sahaya çıktı.

Yunanistan hükümeti tarafından alınan karar sebebiyle diğer tüm spor müsabakalarında olduğu gibi seyircisi oynanan maça Terim’in Panathinaikos’u etkili başladı. Trabzonspor’dan yeni transfer edilen ve ilk 11’de şans bulan Bakasetas, maçtaki ilk tehlikeli pozisyona giren isim oldu fakat kaleciyi aşamadı. Gergin geçen maçta iki takım oyuncuları sık sık tartışmalar yaşadı fakat hakem olayları kart göstermeden yatıştırmayı tercih etti. Karşılıklı gol denemeleriyle geçen maçın 25’inci dakikasında Bernard altı pas içinde önünde kalan topta fırsatçılığını konuşturdu ve takımı Panathinaikos’u 1-0 öne geçirdi. Devamında Olympiacos tehlikeli ataklar üretse de kaleci Dragowski’yi alt etmeyi başaramadı ve Terim’in öğrencileri soyunma odasına tek farklı üstünlükle girdi.

Fatih Terim: Gelecek Kenan Yıldız'ın olacakFatih Terim: Gelecek Kenan Yıldız’ın olacak

İkinci yarıya etkili başlayan taraf yeşil-beyazlılar oldu. Üstün oyununun karşılığını 60’ıncı dakikada alan Pana Bakasetas’ın asistinde Jeremejeff’in attığı golle farkı ikiye çıkardı ve rahatladı. Mücadelenin kalanında iki takım adına da pek çok gol pozisyonu yaşansa da tabelada yazan 2-0’lık skor değişmedi. Mücadelenin 89’uncu dakikasında milli futbolcu Samet Akaydın’ın da çimlere adımını attığı Yunan derbisinde Panathinaikos, ezeli rakibi Olympiacos’u 2-0’la geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Terim’in Pana’sı puanını 47’ye yükseltip üçüncü sıradaki yerini korudu. Olympiacos ise 41 puanda kaldı ve lider PAOK’un 9 puan gerisine düşerek play-off öncesi şampiyonluk umutlarını zora soktu. Fatih Terim böylelikle eski Beşiktaşlı Carlos Carvajal’in takımını bir kez daha eli boş göndermeyi başardı.

Yunanistan Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda liderlik mücadelesi veren Aek, Asteras’ı 4-2’yle geçerken, lider PAOK ise Atromitos deplasmanında 2-0’la kazanıp hata yapmadı. Ligde PAOk 50 puanla lider, AEK 48 puanla ikinci, Pana 47 puanla üçüncü ve Olympiacos 41 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Samsunspor'dan eski Galatasaraylı oyuncular açıklamasıSamsunspor’dan eski Galatasaraylı oyuncular açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.