Yunanistan kralı Ergin Ataman!

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, EuroLeauge şampiyonluğundan sonra Yunanistan Ligi finali son maçında ezeli rakibi Olympiakos'u 87-82 yenerek mutlu sona ulaştı. Ataman Yunanistan'daki ilk yılını çifte kupayla tamamlamış oldu.

Spor 14 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ergin Ataman'a maç sonunda büyük destek vardı.

Yunanistan Basketbol Ligi’nde final serisinin beşinci ve son maçında Panathinaikos, OAKA’da Olympiakos’u konuk etti. Baştan sona çok büyük çekişmeye sahne olan maçta Panathinaikos, Kostas Sloukas‘ın önderliğinde 87-82 kazandı.

Bu sonuçla Ergin Ataman’ın ekibi, 2023-24 Yunanistan Ligi sezonunu şampiyonlukla tamamladı. Panathinaikos, kulüp tarihinin ise tam 40. Yunanistan Ligi kupasını müzesine götürdü.

Sezon başında Olympiakos’tan Panathinaikos’a gelen Sloukas maçın yıldızı oldu.

Sloukas yıldızlaştı

Panathinaikos’ta Kostas Sloukas 29 sayıyla yıldızlaştı. Ona Jerian Grant 15, Kendrick Nunn 13, Mathias Lessort da 11 sayıyla eşlik etti. Olympiakos’un en skorer oyuncusu 21 sayıyla oynayan Alec Peters oldu. Kostas Papanikolaou’nun 18, Nikola Milutinov’un 17 sayısı galibiyete yetmedi.

Ergin Ataman duble yaptı

Böylece Ergin Ataman, Panathinaikos’taki ilk sezonunu iki kupa ile tamamladı. Euroleague finalinde Real Madrid’i yenerek kupaya uzanan yeşil beyazlılar, Yunanistan Ligi’nde de mutlu sona ulaştı.

Nuri Şahin artık Borussia Dortmund'un teknik direktörüNuri Şahin artık Borussia Dortmund’un teknik direktörü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.