Yunanistan Ligi’nin Türkiye yayıncıları belli oldu

Willian Arao ve Domagoj Vida gibi isimlerin forma giydiği, son olarak Fatih Terim'in Panathinaikos'a imza atarak katıldığı Yunanistan Ligi'nin Türkiye'deki yayıncısı belli oldu.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yunanistan Ligi'nin Türkiye yayıncısı belli oldu.

Komşu Yunanistan’ın futbol ligi Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde alıcısı çok olan bir lig değil. Ancak son yıllarda özellikle Türkiye’den yolu geçen birçok ismin transfer olmasıyla Yunanistan’daki eski dost sayısı arttı. Son olarak Galatasaray’ın efsane teknik direktörü Fatih Terim Panathinaikos’un başına geçti. Sekiz Süper Lig şampiyonluğu, bir UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası bulunan deneyimli antrenör artık Atina ekibinin başarısı için mücadele edecek.

Terim’in Yunan Ligi’ne gidişiyle ligin yayın haklarının Türkiye’de alınıp alınmayacağı da tartışma konusu oldu. Bu konuda somut adımı Saran Holding attı ve S Sport Yunanistan Ligi yayın haklarını aldı. Yapılan açıklamada “Tutkunun ve aksiyonun hiç dinmediği; tanıdık yüzlerin eşsiz bir şampiyonluk mücadelesi vereceği Yunanistan Süper Lig sezon boyunca S Sport Plus’ta!” dendi. Öte yandan Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8.5 ve Exxenspor platformu da Yunan Ligi’ni canlı yayınlayacak. Hatta bu platformda spiker olarak görev yapan Müjdat Mustafa Muratoğlu haftalık yayın akışını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Yunanistan Ligi’nde an itibarıyla PAOK 35 puanla lider. Terim’in başına geçtiği Panathinaikos ikinci sırada ve Olympiacos ile AEK 32’şer puanla bu iki takımı takip ediyor.

Fatih Terim imzayı attı, transfer hakkında bilgi verdiFatih Terim imzayı attı, transfer hakkında bilgi verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.