Yunanistan Milli Takımı’nın başına Türk hoca

Yunanistan Voleybol Federasyonu, AEK'da görevini sürdüren Yunus Öçal'ı kadın milli takımının koçu olduğunu duyurdu.

Spor 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yunus Öçal, Yunanistan ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Türkiye, kadın voleybolunda hem kulüpler hem milli takım bazında ekol ülkelerden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye’yi yurt dışında temsil eden isimlerden biri de Yunus Öçal. Geçen sezon çalıştırdığı AEK’ye tarihinde ilk kez Yunanistan Kupası’nı kazandıran Öçal kendisine gelen milli takım teklifini kabul etti. Koçları Marcello Abbondanza’nın takımdan ayrılıp Güney Kore’ye gitmesinin ardından Yunanistan Voleybol Federasyonu Öçal ile bir yıllık anlaşma imzaladı.

Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: ŞampiyonFenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Sürecin çok hızlı geliştiğini belirten Öçal, “Birkaç adayla birlikte beni düşünüyorlardı. Marcello’nun da önermesiyle doğru adayın ben olduğumu düşündüler. Beni tanımalarının da kararlarında etkisi oldu” diye konuştu. Öçal konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yaz Yunanistan Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Grubumuzda Türkiye, Azerbaycan, Çekya gibi sert takımlar var. Altı takım arasında ilk 4’e girerek gruptan çıkmamız lazım. Sonuç odaklı hareket etmemiz gerekiyor. Kadroyu da buna göre kuracağız. Yetenekli oyuncularımız var. İlk hedefimiz gruptan çıkmak, sonra adım adım ilerleyeceğiz.”

Yeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptıYeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptı

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası 15 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Belçika, Almanya, İtalya ve Estonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.