Yunanistan’daki büyük maçta Panathinaikos ve Ergin Ataman’ın yüzü güldü

Yunanistan Basketbol Ligi'nde Olympiacos ve Panathinaikos lig mücadelesinde karşı karşıya geldi. Oly'nin sahasında oynanan maçı Pana 66-54 kazandı ve bu sezon 3. kez karşılaştığı rakibini ilk kez mağlup etti.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Pana'nın Oly zaferi coşkuyla kutlandı.

Olympiacos-Panathinaikos eşleşmesi hem futbol hem basketbolda birçok farklı hikaye barındıran bir rekabet. Geçtiğimiz hafta futbol maçının yarıda kalmasını ardından bu kez taraflar parke üstünde kozlarını paylaştı. Oly’nin sahasındaki maç için geniş güvenlik önlemleri alındı. Geçtiğimiz yaz döneminde Oly’den ayrılıp şok bir şekilde rekor kontrata Pana’ya imza atan Kostas Sloukas’a büyük tepki vardı. Oyuncu salona geniş güvenlik önlemleri altında girerken sahaya çıktığı anda küfürlü tezahüratlar ve yüzüne tutulan lazerlerle karşılaştı.

Ergin Ataman ve öğrencileri bu sezon daha önce iki kez karşı karşıya geldiği rakibine iki kez yenilmişti. Önce Süper Kupa finalinde kaybeden Yoncalar daha sonra EuroLeague ilk hafta mücadelesinde kaybetti. Bu mağlubiyetlerin ardından çıkış arayan ve Avrupa’daki kötü gidişatın arasında moral arayan Pana aradığını Oly deplasmanında buldu. Özellikle Kostas Mitoglou’nun öne çıktığı maçta Pana, rakibini boğucu savunmasıyla alt etti ve 66-54 yendi.

Oly deplasmanındaki bu gösterişli galibiyetin ardından Pana soyunma odasında büyük coşku vardı. Ergin Ataman galibiyeti oyuncularıyla kutlarken pivot Matthias Lessort’un Ataman’la özdeşleşen yumruk sevincini yapması dikkat çekti.

Maçın ardından tesislere dönen takım otobüsünü karşılayan coşkulu Pana taraftarı, uzun aradan sonra gelen Olympicos galibiyeti sonrası başta Ergin Ataman olmak üzere tüm kafileye büyük ilgi gösterdi. Ataman da bu desteğe karşı otobüsten yumruk şov yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.