Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray’a Yunus Akgün şoku

Galatasaray'ın formda kanat oyuncusu Yunus Akgün, takımının Antalyaspor'u mağlup ettiği maçın ardından yaptığı Instagram paylaşımı nedeniyle hakaret suçundan disipline sevk edildi. Akgün ceza alması halinde Beşiktaş maçında oynayamayacak.

Spor 22 Ekim 2024
Yunus Akgün disipline sevk edildi.

Galatasaray formasıyla sezona flaş bir giriş yapan Yunus Akgün, sarı-kırmızılıların Antalyaspor deplasmanında 3-0 kazandığı maç sonrası sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapmıştı. Beşiktaş maçı öncesi siyah-beyazlı kulübü hedef alan marşın da bir kısmına yer verildiği paylaşım sonrası HT Spor’un haberine göre Beşiktaş harekete geçip Akgün’ü TFF’ye şikayet etmişti. Konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Yunus Akgün’ü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki “hakaret” sebebiyle tedbirli olarak disipline sevk etti. Futbol Disiplin Talimatı’nın 41’inci maddesi uyarınca sevk edilen Akgün, PFDK’den ceza çıkarsa Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Yunus Akgün’ün sevk edildiği madde iki ila beş maç arası cezayı öngörüyor.

İşte o paylaşım:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da yayıncı kuruluşun mikrofonu aracılığıyla seyircilere yansıyan ifadeleri sonrası aynı maddeden disipline sevk edilmiş, PFDK’den ceza çıkmamıştı.

İbrahim Hatipoğlu: Tam bir siparişle sevk!

Galatasaray yöneticisi İbrahim Hatipoğlu, Yunus Akgün’ün sevkinden sonra açıklamalarda bulundu. A Spor’a telefonla bağlanan Hatipoğlu şunları söyledi:

“Bizim için garabet bir kararla karşı karşıyayız. Tutarsızlıklarla dolu. Bir sipariş sevk var. Yine bir Avrupa kupası maçı öncesi. Geçmişte yaşananlara benzer bir sevk. Yunus Akgün’ün kendi fotoğrafına koyduğu bir tribün bestesinden sevk yapılması anlaşılır gibi değil. İki gündür rakip takımın siparişlerle sevk girişimleri TFF tarafından karşılık bulmuş. Yunus’un kabahati olduğunu düşünmüyoruz. Yunus Akgün sevki tam bir siparişle sevk! Rakibin talebi ne olursa olsun burada bizim tepkimiz TFF’ye. Haksız bir talebi bir şekilde böyle haklı görüp sevk etmek rakipten çok TFF’nin kabahati.”

İbrahim Hatipoğlu’na Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel’in Galatasaray aleyhine küfürlü marş söyletme çabası da soruldu. Hatipoğlu’nun yanıtı, “Çirkin. Gördüm ve üzüldüm. Yunus da bir şey söylemiyor ayrıca. Daha önce küfürlü tezahüratlara katılan oyuncular sevk edilmedi. Yunus bir şey söylemedi bunun altını çizmek lazım. Aynı şekilde Beşiktaş yöneticisinin de sevk edilmesi gerekirdi” oldu.

Mauro Icardi'nin hedefi Gheorghe Hagi'yi geride bırakmakMauro Icardi’nin hedefi Gheorghe Hagi’yi geride bırakmak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.