Yusuf Demir üç kayıp yılın ardından kendisini kanıtlama niyetinde

Galatasaray'ın iki sezon önce 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Yusuf Demir ne transferden önceki sezon Barcelona'da, ne ilk geldiği yıl Galatasaray'da ne de bu sezon kiralandığı Basel'de beklediği forma şansını bulamadı.

Spor 26 Haziran 2024
Yusuf Demir çıkış yakalama niyetinde.

Barcelona’da kiralık geçirdiği dönem çıktığı dokuz maç sonrası dünya futbol kamuoyunun ilgisini üzerine çeken Yusuf Demir o sezonun ardından Galatasaray’a transfer olmuş, bu alım-satımdan Rapid Wien kulübü 6 milyon euro elde etmişti. Yusuf Barça’ya kiralandığı sezondan beri forma yüzü görmekte güçlük çekiyor.

Barcelona’ya kiralandığı dönem kontratında “10 maça çıkarsa 10 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girer” maddesi bulunan Yusuf, teknik direktörlük koltuğuna sezon ortasında Koeman yerine Xavi gelince Katalan ekibi tarafından gözden çıkarılmış ve opsiyonun devreye girmemesi için oynatılmamıştı. Altı aylık Barça macerası sonrası kış transfer döneminde Rapid’e dönen Yusuf Avusturya’da 11 lig maçına çıkıp bir gol atmış, sezon sonunda da Galatasaray’a transfer olmuştu.

Galatasaray oyuncuyu transfer ederken Türk statüsünde oynatıp oynatamayacağı belirsizdi. İmzaların atılmasından kısa süre sonra Federasyondan gerekli izinleri alamayacağını anlayan sarı-kırmızılılar Yusuf’un Avusturya Milli Takımı forması giymesi sebebiyle yabancı oyuncu sayılmasını kabullenmek zorunda kaldı. Hal böyle olunca Yusuf Demir bu kez de yabancı sınırına kurban gitti, Galatasaray’da beklediği süreleri bulamadı. Cim-bom’da sadece altı resmi maçta süre bulabilen genç oyuncu sezon sonunda kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Geçen yaz transfer döneminde Yusuf Demir Galatasaray tarafından İsviçre’nin Basel ekibine kiralandı. Burada daha fazla süre bulması ve kendisini toparlaması bekleniyordu ama yine olmadı. Son yılların en kötü Basel takımlarından birine katılan Yusuf başlarda forma şansı bulsa da devamında kaotik durumda olan takımda kesik yiyen pek çok oyuncudan biri oldu, ligin ikinci yarısında da kadro dışı bırakıldı.

Yusuf Demir İsviçre’deki kiralık kontratının bitmesinin ardından Galatasaray’a döndü ve takımının sezonu açmasını bekliyor. Henüz 21 yaşında olan genç futbolcunun sarı-kırmızılılarla iki yıl daha kontratı bulunuyor. Yusuf’un niyetinin iyi bir yaz kampı geçirip kendisini yeniden kanıtlamak olduğu biliniyor ancak geleceğinin ne olacağı, ya da Galatasaray’da herhangi bir geleceği olup olmadığı henüz belirsiz.

Dursun Özbek numara verdi: 2, 8 ve 10Dursun Özbek numara verdi: 2, 8 ve 10

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.