Yüzyılın yarışı! Usain Bolt, Kylian Mbappe’ye karşı

Fransa Ligi takımlarından Paris Saint-Germain forması giyen Kylian Mbappe tarihin en hızlı insanı Jamaikalı atlet Usain Bolt ile 100 metrede yarışmayı kabul etti.

Spor 6 Mayıs 2024
Usain Bolt ve Kylian Mbappe birbirinden övgüyle bahsetti.

Atletizmde uluslararası 100 metre yarışları ayrı bir anlam taşır. Kazanan atlet dünyanın en hızlısı olarak adlandırılır. 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nın ardından emekliye ayrılan Jamaikalı atlet Usain Bolt, erkekler 100 metrede 9.58 ve 200 metrede 19.19’luk dereceleriyle dünya rekorlarını elinde tutuyor.

Futbola olan ilgisiyle de tanınan Bolt, geçenlerde Kylian Mbappe’ye 100 metre yarışı teklifinde bulundu. Fransız RMC Sport’ta yer alan habere göre Kylian Mbappe Jamaikalı sporcunun teklifini kabul ettiğini açıkladı. Bir tanıtımda konuşan ve Usain Bolt’un kendisine ilham verdiğini söyleyen Mbappe “Usain Bolt’a karşı hiç şansım olmadığını düşünüyorum. Onun da dediği gibi hiç şansım yok. Ama yarışmak eğlenceli olabilir. İkimizin de vakti varsa neden olmasın. Sonuçtan pek bir şey beklemiyorum” dedi.

Bolt’un kendisi için söylediği övgüler için de açıklama yapan Fransız milli oyuncu şöyle konuştu: “Böyle bir insana ilham verdiğimi bilmek gerçekten memnuniyet verici. O da herkese ilham verdi. Bunun karşılıklı olduğunu söyleyebilirim ve ben ona ondan önce hayran olmaya başladım.”

Sezon sonunda PSG’den ayrılacak olan Fransız yıldız Mbappe bu sezon forma giydiği 45 karşılaşmada 43 gol atarken 10 asist yaptı.

Kylian Mbappe, Real Madrid'e imza atmışKylian Mbappe, Real Madrid’e imza atmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.