Kylian Mbappe’den bomba karar: Ayrılacağını PSG yönetimine bildirdi

Kylian Mbappe, geleceğine dair kararını verdi. Uzun zamandır kariyerini nasıl şekillendireceği merak konusu olan Fransız yıldız, Paris Saint Germain yönetimine sene sonu takımdan ayrılacağını iletti.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kylian Mbappe, yoluna farklı bir takımda devam edeceğini PSG yönetimine bildirdi.

Paris Saint Germain’in forveti Kylian Mbappe’nin takımıyla olan sözleşmesi Haziran 2024’te sona erecek. Kontrat yenileme çalışmalarının tıkandığı süreçte geleceği oldukça merak edilen yıldız golcü, kesin kararını PSG yönetimine iletti.

The Athletic, RMC Sports ve Fabrizio Romano’nun aynı anda geçtikleri haberlere göre Mbappe, PSG’nin başkanı Nasser Al Khelaifi’ye, 2017’den beri formasını terlettiği takımından kontratı bittiğinde ayrılacağını bildirdi. Sözleşmesinde oyuncu tarafında bulunan bir yıllık uzatma opsiyonunu kullanmama kararı alan Fransız yıldız, haziran ayının bitimiyle birlikte bonservisini eline alıp serbest oyuncu haline gelecek.

2022-23 model Manchester United tarihin en pahalı kadrosu oldu2022-23 model Manchester United tarihin en pahalı kadrosu oldu

Muhtemel rota: Real Madrid

Mbappe’nin şimdiye kadar herhangi bir takımla anlaşmadığı bilinse de Real Madrid’le olan karşılıklı ilgileri de açıkça gözlemleniyor. 2022 yazında Los Galacticos’a katılmak üzereyken son anda kararından vazgeçip PSG’yle çok yüklü bir kontrata imza atan Mbappe için, Madrid biletinin iki yıl geç de olsa kesilmesi en olası senaryo olarak gözüküyor.

Ancelotti ağırdan satıyor

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, La Liga’da oynadıkları Girona maçı sonrası gelen Mbappe ile ilgili soruya, “O başka bir takımda oynuyor. Zaten dünyanın en iyi oyuncularına sahibim.” cevabını vermişti. Buna karşın Don Carlo’nun 2022’de Mbappe’yi çok istediği, şimdi de takımına bir santrfor arayışı içinde olduğu biliniyor.

180milyon euro bedelle Monaco’dan katıldığı PSG’de 290 maça çıkan Mbappe, 243 gol atıp 105 asist yaptı. 25 yıllık ömrüne altı Fransa Ligi, üç Fransa Kupası, iki de Fransa Lig Kupası zaferi sığdırmaya başaran yıldız oyuncu, 2018 yılında Dünya Kupası kazanmayı da başarmıştı.

Zaniolo'nun fragmanı Yunus Akgün'le geldiZaniolo’nun fragmanı Yunus Akgün’le geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.