Zaniolo’nun fragmanı Yunus Akgün’le geldi

Leicester City'ye kiralanan Yunus Akgün'ün sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu zorunlu hale getirecek şartlar devre dışı kalmak üzere. Nicolo Zaniolo'yu da benzer bir modelle Aston Villa'ya gönderen Cimbom'a ilk kötü haber böylece Yunus'tan geldi.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yunus Akgün'ün kiralık sözleşmesinde bulunan zorunlu satın alma opsiyonunun şartları karşılanmadı.

Yaz aylarından İngiltere Championship ekiplerinden Leicester City’ye kiralanan Yunus Akgün ada ülkesinde beklediği kadar forma şansı bulamadı. Galatasaray’ın kiralık sözleşmeye koydurduğu 9 milyon euro’luk satın alma opsiyonunu zorunlu hale getirecek şartlar da devre dışı kalmak üzere.

Opsiyonun zorunlu hale gelmesi için Yunus’un 25 maçta ilk 11’de oynaması gerekiyor. 23 yaşındaki milli futbolcu ise bu sezon sadece sekiz maçta ilk 11’de görev alabildi. Sezonun dörtte üçü tamamlandı ve son zamanlarda formaya da hasret kalan Yunus’un opsiyonu aktif hale getirmesi imkansıza yakın.

Leicester henüz kararsız

Zorunlu satın alma maddesinin yanında sekiz milyon euro’luk tercihe bağlı satın alma opsiyonunu da elinde bulunduran Leicester formasını 18 maçta terletip iki gol ve iki asist üreten futbolcu için kesin kararını vermiş değil.

Fenerbahçe'ye Kardeşler, Galatasaray'a ŞansalanFenerbahçe’ye Kardeşler, Galatasaray’a Şansalan

Formaya hasret kaldı

Leicester City’nin son üç lig maçına yedek kulübesinde başlayan Yunus Akgün bu karşılaşmaların hiçbirinde oyuna girme fırsatına erişemedi. Son olarak sahaya adım attığı Swansea mücadelesinde gol atma başarısı da gösteren Yunus ardından oynanan maçların hiçbirinde forma giyme şansı bulamadı.

Zaniolo’nun da durumu benzer

Galatasaray’ın sezon başında benzer bir formülle Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’ya kiraladığı Nicolo Zaniolo’da da yakın bir süreç yaşanıyor. Beş milyon euro kiralama bedeliyle Aston’a katılan İtalyan yıldızın 30 Premier Lig maçına çıkması halinde devreye girecek 22.5 milyon euro’luk zorunlu satın alma opsiyonunun hayata geçmesi şimdilik hayal gibi duruyor. Yeni takımında oldukça sönük performans sergileyip süre bulmakta zorlanan Zaniolo şimdiye kadar 16 Premier Lig maçında sahaya çıktı. Galatasaray’a Roma’dan 15 milyon euro’ya transfer olan futbolcu kalan 14 lig maçının birini bile kaçırırsa sözleşmedeki madde devre dışı kalacak.

Galatasaray'ın Avrupa macerasında sıradaki engel Sparta PragGalatasaray’ın Avrupa macerasında sıradaki engel Sparta Prag

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.