Galatasaray’ın Avrupa macerasında sıradaki engel Sparta Prag

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada bitirip UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray, play-off ilk maçında Sparta Prag'ı ağırlayacak.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Okan Buruk karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Lucas Torreira'yla birlikte katıldı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın Çekya’nın Sparta Prag takımı ile karşılaşacak. İspanyol hakem Alejandro Hernandez’in yöneteceği karşılaşma saat 20:45’te başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde A grubunu beş puanla üçüncü sırada bitirip yoluna ‘Kupa İki’de devam etme hakkı kazanan Galatasaray, daha önce zafere uaşma başarısı gösterdiği turnuvadaki yoluna Sparta Prag’la başlayacak.

Çekya Ligi şampiyonu Sparta Prag ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda sonradan Galatasaray’ın grubuna düşecek Kopenhag’a elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i eleyen Sparta Prag, adını gruplara yazdırdı.
C Grubu’nda İskoçya’nın Rangers, İspanya’nın Real Betis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Aris Limassol takımlarıyla mücadele eden Çekya temsilcisi, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Sparta Prag, topladığı 10 puanla grubu ikinci sırada bitirerek play-off turuna kaldı.

İki takım da liglerinde lider

Son şampiyon apoletini taşıyan iki takım da mücadele ettiği ulusal liglerinde liderlik koltuğunda oturuyor. Galatasaray, 25’inci haftası geride kalan Süper Lig’de 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Son 6 maçını kazanan sarı-kırmızılılar, topladığı 66 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde lider ünvanını taşıyor.
Sparta Prag ise Çekya Ligi’nde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Son 7 maçını kazanan başkent Prag temsilcisi, 53 puanla en yakın takipçisi Slavia Prag’ın 5 puan önünde ilk sırada bulunuyor.

Galatasaray’ın Sami Yen karnesi göz dolduruyor

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon taraftarı önünde çıktığı 13 Süper Lig müsabakası ile 2 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinin tamamını kazandı.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasında yaptığı 3 mücadeleyi de galip tamamlayan Cim-bom grup aşamasındaki 3 karşılaşmada 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

Okan Buruk iddialı konuştu

Okan Buruk maç öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Ligi’nde yollarına devam ettiklerini hatırlatan Buruk, “Avrupa bizim için çok değerli. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadık ve buradan UEFA Avrupa Ligi’ne geçtik. Bu kulvardaki hedeflerimize ulaşmak için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız.” dedi. Sözlerine “Sahamızda taraftarımızla birleşince neler yapabileceğimizi bu zamana kadar gösterdik. Amacımız bu maçı kazanarak rövanş öncesi avantaj yakalamak. Bu sezon önümüzde daha fazla hedef var. Birincisi Süper Lig’deki hedefimiz. Türkiye Kupası ve Süper Kupa oynayacağız. Avrupa Ligi de hedeflerimizden biri. Dört kupayı kazanma hedefimiz var.” şeklinde devam etti.

Sakatlar ve gidenler bahane değil

Elindeki kadro hakkında gelen soruyu da yanıtlayan Buruk, “Kimin olup olmadığı değil oyun önemli. Geniş bir kadroya sahibiz. Bu kadroyla 4 kulvarda mücadele edeceğiz. Sacha Boey bizim için önemli bir oyuncuydu ama yerine oynayacak her futbolcu elinden geleni yapmaya çalışacak” dedi.

Kopenhag'ı küçümseyenlere Guardiola'dan yanıt: Bir de Galatasaray'a sorunKopenhag’ı küçümseyenlere Guardiola’dan yanıt: Bir de Galatasaray’a sorun

Aurier takıma katıldı

Galatasaray’ın kış transfer döneminde kadrosuna kattığı Serge Aurier takıma katıldı. Afrika Uluslar Kupası’nda yaşadığı şampiyonluk sonrası kendisine verilen beş günlük iznin bir kısmından feragat eden Fildişili, yeni takımıyla ilk antrenmanında takımdan ayrı çalıştı.

Zaha son idmanda yer almadı

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikası basına açık tutulan idmana sakatlığı süren Hakim Ziyech’in yanı sıra, rahatsızlığı bulunan Wilfried Zaha da katılmadı.

Sparta teknik direktörü motive ve hazır

Maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Çekya Ligi’ne verilen 50 günlük araya dikkat çekti. Uzun aranın ardından geçen hafta sonunda ilk lig maçlarına çıktıklarını hatırlatan Priske, “Galatasaray maçı öncesinde ligde bir maç da olsa oynayabildiğimiz için mutluyuz. Yarın oluşacak atmosferi biliyoruz, farkındayız. Motive ve hazırız. İyi bir maç çıkaracağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Beşinci kez rakip olacaklar, Okan Buruk yine kulübede

Galatasaray ile Sparta Prag, tarihlerinde daha önce 4 kez kozlarını paylaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un tamamında kadroda yer aldığı, 1995-1996 ve 1997-1998 sezonlarında oynanan dört maçtan birini Galatasaray, ikisini Sparta Prag kazandı, bir maç ise berabere sonuçlandı. Geçmişte oynanan dört maçın tümünde yedek soyunan Okan Buruk, bu karşılaşmada yine sarı-kırmızılıların yedek kulübesinde yer alacak.

Çek takımlarına karşı sekiz maç

Sarı-kırmızılı ekip, Çekya temsilcileriyle daha önce 8 kez karşılaştı. Sparta Prag ile 4 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, ikişer maçta da Banik Ostrava ve Mlada Boleslav ile mücadele etti. Cim-bom söz konusu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Çek takımlarına karşı 8 maçta 12 gol atan Galatasaray, kalesinde yine 12 gol gördü.

Prag’ın Türk takımlarına karşı 15’inci maçı

Çekya temsilcisi, Türk takımlarıyla şimdiye kadar 14 maç yaptı. Galatasaray haricinde 4 kez Fenerbahçe, ikişer kez Beşiktaş, Trabzonspor ve Denizlispor ile maç yapan başkent temsilcisi, söz konusu müsabakalarda altışar galibiyet ve yenilgi ile 2 beraberlik aldı. Sparta Prag, bu maçlarda 18 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.

Galatasaray Avrupa Ligi’nde yeni bir serüvene başlıyor.

Galatasaray’ın Avrupa sahnesinde 315’inci perde

Galatasaray, Sparta karşısında 315’inci kez Avrupa maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynadığı 314 maçta 112 galibiyet, 118 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılılar, 84 kez de berabere kaldı. Avrupa kupalarında çıktığı son 24 müsabakada sadece 4 kez yenilgiyi tadan Cim-bom, bu süreçte 11 galibiyet, 9 beraberlik aldı.

Uefa Avrupa Ligi’nde sekiz maç oynanacak

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu ilk maçları başlıyor. (Görsel: AA)

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçlar yarın, rövanş maçları ise 22 Şubat Perşembe günü oynanacak.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçları şu şekilde:

20.45 Feyenoord (Hollanda)-Roma (İtalya)
20.45 Galatasaray-Sparta Prag (Çekya)
20.45 Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Olimpik Marsilya (Fransa)
20.45 Young Boys (İsviçre)-Sporting Lizbon (Portekiz)
23.00 Benfica (Portekiz)-Toulouse (Fransa)
23.00 Milan (İtalya)-Rennes (Fransa)
23.00 Lens (Fransa)-Freiburg (Almanya)
23.00 Braga (Portekiz)-Karabağ (Azerbaycan)

Konferans Ligi heyecanı da geri dönüyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçları oynanacak 8 maç ile başlayacak. (Görsel: AA)

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı kupasının play-off turunda 8 maç oynanacak.

Play-off turu ilk maçlarının programı şöyle:

20.45 Sturm Graz (Avusturya)-Slovan Bratislava (Slovakya)
20.45 Union Saint-Gilloise (Belçika)-Eintracht Frankfurt (Almanya)
20.45 Olympiakos (Yunanistan)-Ferencvaros (Macaristan)
20.45 Molde (Norveç)-Legia Varşova (Polonya)
23.00 Servette (İsviçre)-Ludogorets (Bulgaristan)
23.00 Real Betis (İspanya)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
23.00 Ajax (Hollanda)-Bodo/Glimt (Norveç)
23.00 Maccabi Haifa (İsrail)-Gent (Belçika)

Eryaman bilmecesi çözüldü: Gençler'e veto, Cim-bom'a onayEryaman bilmecesi çözüldü: Gençler’e veto, Cim-bom’a onay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.