Zaniolo, İspanya karşısında parladı, İtalyanlar “Boğaz’da yeniden doğdu” dedi

Galatasaray’ın genç kanat oyuncusu Nicolo Zaniolo, İtalya’nın Uluslar Ligi’nde oynadığı İspanya maçında 90 dakika sahada kaldı. Oyuncu performansıyla hem hocası Roberto Mancini hem de İtalyan basınından büyük övgü aldı.

Spor 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Devre arası transfer döneminde Galatasaray’ın yaptığı büyük hamle Nicolo Zaniolo, İtalya Milli Takım formasıyla parladı. Genç isim hakkında hem Roberto Mancini hem de İtalyan basını övgüler dizdi. 90 dakika sahada kalan oyuncu, takımının tek golü öncesi penaltıyı kazanan isim de olmuştu.

Zaniolo Türkiye’ye gelirken bilhassa yaşadığı psikolojik sorunlarla performansının etkilendiği söyleniyordu. Roma’dan 15 milyon Euro karşılığında transfer edilen yıldız, İstanbul’da adeta kendini buldu. Son haftada oynanan Fenerbahçe maçında da adeta şov yapan yıldız isim attığı 2 golle takımının 3 farklı galibiyetine büyük katkı sağlamıştı.

En değerli maçta, en pahalı oyuncudan, en büyük katkı: Nicolo Zaniolo büyük sahneye döndüEn değerli maçta, en pahalı oyuncudan, en büyük katkı: Nicolo Zaniolo büyük sahneye döndü

Nicolo, yükselen formu ve düzelen moralini İtalya Milli Takım kampında da sürdürdü. İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, maç öncesi basın toplantısında “Zaniolo kampın neşe kaynağı oldu. Yeniden doğmuş” dedi. İtalyan basını ise oyuncunun İstanbul’da geçirdiği dönüşümü “Mancini, fiziksel ve zihinsel açıdan zirveye dönen Zaniolo’nun coşkusundan kesinlikle etkilendi. Roma’nın eski altın çocuğu, gerçek bir sürprizle Boğaz’da yeniden doğdu. Zaniolo, Milli Takım’da Chiesa’yı geride bırakacak” ifadeleriyle anlattı.

Nicolo Zaniolo ise hocası Mancini’ye teşekkür etti ve şunları söyledi: “Yaptığı her şey için Roberto Mancini’ye teşekkür etmeliyim. Benim için yaptıkları için de… Ben de ona sahada borcumu ödemek istiyorum.”

İspanya son anlarda attı, Zaniolo’lu İtaya yıkıldıİspanya son anlarda attı, Zaniolo’lu İtaya yıkıldı

Zaniolo, Galatasaray’a transfer olarak son derece doğru bir karar verdiğine değinerek “Geçen aylar kendimi toparlamamı sağladı. Hayatta her şeyin bir başlangıcı, bir de sonu var. Roma macerası sona ermişti ve yaptığım seçimden memnunum” sözlerini kullandı.

İtalyan oyuncu, 16 Kasım 2022’deki Arnavutluk maçından sonra ilk kez milli takım formasıyla bir maça ilk 11’de başladı. Performansı yükselen oyuncunun bu gidişatı İtalyan devi Juventus’un da dikkatini çekti. Oyuncu Galatasaray’la iletişime geçtiği söylenen Juve, 35 milyon Euro’luk serbest kalma bedelinin altındaki bir teklifle kulübün kapısını çaldı ancak bu teklif Galatasaray tarafından kabul edilmedi.

Erden Timur: “Haziranda transfer zor… Biz olmasak VAR kayıtları açıklanmazdı… İlkay umarım bir gün…”Erden Timur: “Haziranda transfer zor… Biz olmasak VAR kayıtları açıklanmazdı… İlkay umarım bir gün…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.