Erden Timur: “Haziranda transfer zor… Biz olmasak VAR kayıtları açıklanmazdı… İlkay umarım bir gün…”

Galatasaray’da Başkan Vekili Erden Timur; Mauro Icardi, Nicolo Zaniolo, Milot Rashica’nın transferleriyle alakalı konuştu. Başkan  Vekili, “Bu ligi bitirtmeyiz” açıklamalarına da değindi.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Timur'dan yayıncı kuruluşa kritik açıklamalar.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur yayıncı kuruluşta katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Timur, başta bu göreve gelmek istemediğini, Başkan Dursun Özbek’e “Haddim değil” diyerek yanıt verdiğini söyledi. Timur, göreve geldikten sonra 5-6 ayda 11 kilo verdiğini kaydetti.

Takım içindeki beraberliğin oyuncuların karakterinden ileri geldiğini vurgulayan Erden Timur, “Bu işin yüzde 50’si karakterdir. Bununla ilgili rapor aldık oyuncular için. Icardi için de aldık bu raporu ve ne kadar iyi bir insan olduğunu o raporda da gördük. Takımda bu kadar aile havası olmasının sebebi, oyuncuların kişiliği.” dedi.

Galatasaray ve Beşiktaş bu kez de sosyal medyada karşı karşıyaGalatasaray ve Beşiktaş bu kez de sosyal medyada karşı karşıya

Haziranda transfer dilemma

Timur, bazı transferleri yine sona bırakacaklarını söyledi. Haziran ayında transfer yapmanın maliyetinden bahsetti: “Şampiyonlar Ligi kadrosun kurup ön elemelere gitmek mi, yoksa elemelerden geçtikten sonra kadroyu kurmak mı? Bu anlamda zor bir dilemma… Bazı oyuncuları yine sonlara bırakmamız gerekecek. Haziran ayı transferinde pahalı olduğu bir ay. Oyuncuların size gelmeyi düşünmediği, diğer opsiyonları düşündükten sonra sizi tercih ettiği bir dönem. Mevcut takımımız birkaç ufak takviyeyle ön elemelere başlayabilecek seviyede.”

Galatasaray'da Mauro Icardi sponsora bağlıGalatasaray’da Mauro Icardi sponsora bağlı

 

Timur, Icardi transferinde maddi olarak zorluk yaşanabileceğini belirtirken Milot Rashica’nın bonservisinin alınması konusunda da benzer sorunların olabileceğini vurguladı. Ayrıca Timur, sezon başında Yunus Akgün’e gelen teklifi geri çevirdiklerini, yabancı kuralından ötürü sezonu Kerem-Yunus etrafında planladıklarını anlattı.

 

Başarılı savunmacı Abdülkerim Bardakcı’nın transfer süreci hakkında Başkan Vekili “Abdülkerim ne söz verdiyse hepsini tuttu. Rakamlar çok farklı yerlere gitti, kulağımla duydum ama bizden bir kuruş fazla istemedi Abdülkerim tarafı. İki takım birbirini fark etmeden aynı oyuncuya teklif yapabilir tabii. Bu doğal bir durum ancak bir sürü oyuncu var benzer kalitede birbirimizin oyuncularına talip olmak da ne kadar doğru bilmiyorum.” dedi.

Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe'yi pişman etti!Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe’yi pişman etti!

Hedef Avrupa’da final

Erden Timur, bilhassa Fenerbahçe maçında yaptıklarıyla sezona mükemmel nokta koyan Nicolo Zaniolo için teklif aldıklarını söyledi. Timur, “”Zaniolo ile ilgilenenler var, kapımızı çalanlar var. İtalya’dan da başka ülkelerden de ilgilenenler var. Biz de alternatiflerini oluşturabilirsek bakacağız. Güçlü bir kadromuz var ama Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için daha da güçlenmeliyiz. Önümüzdeki 2-3 sene içinde Avrupa’da final oynayacak bir takım oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Galatasaray'ın Avrupa yolu: Kolay değil ama Şampiyonlar Ligi mümkünGalatasaray’ın Avrupa yolu: Kolay değil ama Şampiyonlar Ligi mümkün

 

İlkay temennisi

Timur, basında çıkan haberlerle alakalı yıldız oyuncu alma kaygılarının olmadığını vurguladı. Öte yandan “İlkay Gündoğan Galatasaraylı ama pozisyonunun en iyi oyuncularından bir tanesi. İlkay’ın bir gün Galatasaray’da oynamasını çok isterim ama kendisinin kariyer planlaması da önemli.” şeklinde konuştu.

Bir İstanbul finali…Bir İstanbul finali…

“Ülkemizde özre pek değer verilmiyor”

Erden Timur, uzun süre konuşulan “Bu ligi bitirtmeyiz” açıklamalarıyla alakalı “”Ben ‘Bu ligi bitirtmeyiz’ açıklamasından 10 gün sonra muhataplarından özür diledim. Hatta bu özrümü daha sonra da yineledim. Belki 10 defa özür diledim. Ülkemizde özre pek değer verilmiyor. Ondan sonra ‘Bu ligin sportif gerçekliği yok’ denildi. Bana göre bu daha ağır bir açıklama. Ben o açıklamamda ‘Bu lig daha başında böyleyse nasıl bitecek?’ demek istedim. Özür dilediğimi bilmelerine rağmen defalarca bunu gündeme getirmeleri samimiyetsizlik. Bu lige “şaibeli” denildi. Böyle bir şampiyonluğun ardından bunu söylemek ne kadar doğru. Benden o açıklama sebebiyle savunma yapmamı istediler, ‘Neyi savunacağım, haksızım bana ceza verin’ dedim.” sözlerini dile getirdi.

Timur, VAR kayıtlarının açıklanmasında kendilerinin etkili olduğunu belirterek, “Sivasspor maçından sonra yayıncı kuruluşta ‘Kimse neden gol verilmediğini anlamadı’ dendi. O maçtan çok daha fazla skora etki eden karar verildi. Bizim lehimize bir hata yapıldı ve her şeyin açıklanmasını istedik. Biz bunu söylemesek VAR kayıtları açıklanmazdı.” dedi.

Fatih Terim ve Marco Materazzi'den güzel hareket!Fatih Terim ve Marco Materazzi’den güzel hareket!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.