Fatih Terim ve Marco Materazzi’den güzel hareket!

Teknik direktör Fatih Terim ve eski Inter futbolcusu Marco Materazzi, depremzede çocuklar için yapılacak 'Umut Sahaları' projesinin tanıtımına katıldı.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fatih Terim ve Marco Materazzi, depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen çocuklar için UEFA Vakfı ve uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children Türkiye’nin koordinasyonunda yürüttüğü Umut Sahaları projesinin tanıtımı İstanbul’da yapıldı. Etiler’de yer alan bir halı sahada yapılan tanıtım toplantısına teknik direktör Fatih Terim, UEFA global elçisi eski futbolcu Marco Materazzi’nin yanı sıra UEFA Vakfı Genel Sekreteri Urs Kluser, Mastercard Marka Elçisi ampute milli futbolcu Barış Telli katıldı.

Fatih Terim’in paylaşımı sosyal medyada gündem oldu: Hesabın çalındığı ortaya çıktıFatih Terim’in paylaşımı sosyal medyada gündem oldu: Hesabın çalındığı ortaya çıktı

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim şunları söyledi: “Şampiyonlar Ligi finali gibi önemli bir olayın İstanbul’da yapılması için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ülke adına önemli bir iş yaptılar. Bir diğeri de depremzede çocuklarımıza yapılması istenen yardımlar… Onların bir an evvel sağlığına kavuşması için futbolun birleştirici gücünden faydalanmak gibi akılcı bir iş yapan Mastercard ve UEFA Foundation’a bir teşekkür göndermek gerekir. Deprem bölgelerinde yapacakları sahalar herhalde onlara verilecek en büyük hediyedir. Çok teşekkür ediyoruz. Futbolun böyle iyileştirici gücü var, ondan faydalanmak lazım. Çocuklarımızın bir an evvel rehabilite olması için çok büyük bir etken olacaktır. Ben de bu konuda yapacağım ne varsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Çok mutluyum. Dünyaca tanınan, İtalya’nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Materazzi ile birlikte olduk. Onun da çocuklara olan sevgisi ve yaklaşımı bir başka, ona da teşekkür ediyorum. Çocuklarla olmak çok keyifli bir şey. Onların saf, samimi ve temiz duygularıyla beraber olmak insana iyi geliyor.”

Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!

İtalya Milli Takım’ının eski futbolcusu Marco Materazzi ise Manchester City -Inter maçı için konuştu. Materazzi, maçın Inter adına büyük bir fırsat olduğunu belirterek “Tabii ki dünyanın en önemli ve en zengin kulüplerinden biriyle oynuyoruz. Bizim için bu büyük bir fırsat. Ama aynı zamanda bir noktada para yoksa başarının da gelmesinin daha zor olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden daha zor bir karşılaşma bekliyorum. Ama yine de şansımız var” dedi.

Fatih Terim ile Materrazi çok iyi anlaştı.

Hakan Çalhanoğlu’nun kupayı İstanbul’da kaldırmasının önemli olacağını vurgulayan eski Inter futbolcusu, Galatasaray’ı şampiyonluğu için tebrik etti. Matterazi şöyle konuştu: “Tabii ki herhangi bir şampiyonayı kazanmak zordur. Galatasaray’da çok büyük bir takım. Hepsi benim kalbimde ve onları çok tebrik ediyorum. Galatasaray çok iyi bir takım. Galatasaray’ın başarılarının devamını diliyorum. Galatasaray’da İtalya’dan gelen çok oyuncu var. Bildiğim kadarıyla Zaniolo da aralarındaki en genç oyuncu. Zaniolo başarılı bir futbolcu. Aklını oyuna vermesi gerekiyor. Bu şekilde de milli takımda daha iyi sonuçlar elde edebilir ve takıma girebilir.”

Konuşmaların ardından çocukların maçı Fatih Terim’in düdüğüyle başlarken Marco Materazzi ve Barış Telli de bir süre çocuklarla futbol oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.