Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe’yi pişman etti!

Galatasaray, 3-0’lık Fenerbahçe galibiyeti sonrası şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kutlamalarda oyuncular bir bir kürsüye çağrıldı. Taraftarın eğlendiği gecede zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Bu anların baş aktörleri Abdülkerim Bardakcı ve Sam Adekugbe’ydi.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da şampiyonluk gecesinin duygusal aktörleri Abdülkerim ve Adekugbe oldu.

“Sen bu kadar para eder misin? Karakter açısından da bir sıkıntı görüyorum. Bir sezon iyi futbol oynayıp böyle deli paralar istiyorsunuz”

Bu sözler, Haziran 2022’de Abdülkerim Bardakcı ile bire bir transfer görüşmesi yapan Ali Koç’un, Hakan Can’ın haberine göre oyuncuya söylediği sözler. Abdülkerim, Konyaspor’da geçirdiği iyi sezonun ardından büyüklerin radarına girdi. Oyuncuyla üç büyük de ilgilendi. Ali Koç transfer görüşmesini bizzat gerçekleştirmek istedi. Oyuncuyla pazarlık yaparken aldığı “Yıllık 1 milyon Euro istiyorum” cevabına karşılık bu tepkiyi verdi. Abdülkerim, Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Dikiş tutmadı

Abdülkerim’i Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe Luan Peres, Gustavo Henrique gibi isimleri kadrosuna kattı. Rennes maçında sakatlanan Peres, 7 ay sahalardan uzak kaldı. Henrique ilk maçında taraftarın tepkisiyle karşılaştı. Sezonun ikinci yarısında rotasyonun arkalarına düştü. Devre arasında Samet Akaydin 3.7 milyon Euro karşılığında transfer edildi. Bekleneni veremedi. Fenerbahçe’de savunmada bir türlü dikiş tutturamadı.

Samandıra’da soğanlı yumurtalı protestoSamandıra’da soğanlı yumurtalı protesto

Duvar ikili

Galatasaray’da ise Fenerbahçe’nin tam tersi istikrar hakim oldu. Sezonun başındaki Giresunspor maçında Fernando Muslera’ya verdiği geri pasla maça mal olan Abdülkerim, bu maçtan çıkardığı dersin ardından Victor Nelsson’la mükemmel bir ikili oldu. Galatasaray sezon boyunca 27 gol yedi. Ligin en az gol yiyen takımı oldu. Bu sayı, şampiyonluk yarışındaki en yakın rakip Fenerbahçe’nin yediği golden 15 azdı. Henrique, Peres, Samet üçlüsüne toplam 10.3 milyon Euro harcayan Fenerbahçe, Galatasaray’a bonservis maliyeti 2.8 milyon Euro olan Abdülkerim’in verdiği verimi bu 3 oyuncunun toplamından alamadı. Abdülkerim Süper Lig’de 30 maçta forma giydi. 3 gol atıp 3 asist yaptı. 4 sarı, 2 kırmızı kart gördü.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

Kutlamada duygulandırdı

Abdülkerim, üzerinde büyük baskının olduğu sezondan alnının akıyla çıktı. Oyuncu, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşadı. Şampiyonluğun ardından eski takım arkadaşını unutmadı. Bardakcı, her oyuncunun farklı bir şarkıyla çıktığı şampiyonluk kutlamasına “Doymadım Doyamadım” ile çıktı. Üzerindeki formada Ahmet Çalık’ın fotoğrafı olan yıldız, 11 Ocak 2022’de trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski takım arkadaşını unutmadı.

Abdülkerim, Çalık’la beraber Konyaspor’da takım arkadaşıydı. Çalık, 2017-2020 yılları arasında Galatasaray’da oynamıştı. Abdülkerim, sarı-kırmızılılarla şampiyonluk yaşayan bir başka stoper Çalık’ın mirasını devam ettirdi.

Sam, gözyaşlarına hakim olamadı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesinde bulunan takımlardan Hatayspor ve Gaziantep FK oyuncuları, Süper Lig içinde serbest şekilde transfer yapabildiler. Bu oyunculardan biri de Sam Adekugbe oldu. Kanadalı sol bek, malum pozisyonda sorun yaşayan Galatasaray’a geçti.

‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…‘Rüya sezon’a yakışan bir ‘rüya final’…

Adekugbe, kural gereği yerli statüsünde oynadığı Galatasaray’da 6 maçta süre aldı. Oyuncu şampiyonluk yolunda takımına 1 asistle katkı sağladı. Ülkesi adına Dünya Kupası’nda da forma giyen 28 yaşındaki oyuncu kariyerinin ilk lig şampiyonluğuna ulaştı. Sam, kutlamalarda kürsüye gelirken gözyaşlarına hakim olamadı. Galatasaray kadrosundaki birçok oyuncu bu şampiyonluk yolunda büyük zorluklar atlattı ve büyük baskılara maruz kaldı. Ancak hiçbiri, Adekugbe’nin yaşadığı ölüm-kalım ipinin üstünde yürümemişti. Onun duyguları belki de hepsinden ağır ve acı bir seli üzerine atma hisleriyle bezeliydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.