Galatasaray ve Beşiktaş bu kez de sosyal medyada karşı karşıya

Süper Lig’de sezonu şampiyon bitiren Galatasaray’ın sosyal medyadan paylaştığı video gündem oldu. Videoya Beşiktaş’ın verdiği yanıtsa ortalığı karıştırdı.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'la Galatasaray sosyal medyada kapıştılar.

Galatasaray, 2022-23 sezonunda şampiyon oldu ve 23. kez mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar birkaç gündür zaferin coşkusunu yaşıyor ve haklı olarak kutlama yapıyor. Ancak dün yapılan kutlama, sosyal medyada bir kapışmanın başlamasına neden oldu.

Galatasaray’ın resmi hesabından “Tartışmasız Şampiyon” başlığıyla paylaştığı videoyla Beşiktaş’a gönderme yaptı. Başta Vodafone Park yukarıdan görünürken daha sonra stadyumun içindeki görüntünün üzerine akıllı saat geldi, saatte “kuru gürültülü ortam” yazısı dikkat çekti. Videonun sonundaki puan durumunda Beşiktaş logosunun yeri ve boyutu da ayrı bir tartışma konusu yarattı.

Beşiktaş ise söz konusu videoya yine sosyal medyadan cevap verdi. Yazılı olarak verilen yanıtta bazı ağır ifadeler yer aldı. Paylaşımda “Stadımıza gelmişken içinde tek bir haram kupanın olmadığı ve duvarlarını şampiyonluklarımızda pay sahibi olan futbolcularımızın (Sizin gibi silmek zorunda kalmadığımız) posterlerinin süslediği müzemizi de ziyaret etseydiniz” denildi.

Başkanların tartışması sosyal medyaya taşındı

İki kulübün başkanları son günlerde verdikleri demeçlerle birbirlerine mesaj gönderiyorlardı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaptığı açıklamalarla kazandıkları şampiyonluğun haklarıyla olduğunu savunuyordu. Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin deprem bölgesindeki takımların maçlarının sayılmasıyla alakalı alınan karara karşı söylemlerine “6 puan olsa da ne fark eder. Ofsaytımsı maç olsa da ne fark eder?” şeklinde cevap vermişti.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise Galatasaray Başkanına göndermelerde bulunuyor ve haklarını UEFA yoluyla aramaya çalıştıklarını anlatıyordu. Çebi son olarak Özbek’e yanıt verip “6 puanı silip, Sivasspor maçını eklerseniz, 9 puan eder! Çok şey fark eder! Arkanıza aldığınız rüzgar, rakiplerinizin moralini bozduğunuz tavır, deprem nedeniyle 3 puan yazılması… Ofsaytımsının arkasına, penaltımsıları eklerseniz, şampiyonumsu olursunuz!” sözlerini dile getirmişti.

Çebi’den Özbek’e yanıt: Ofsaytımsının arkasına penaltımsıları eklerseniz şampiyonumsu olursunuz!Çebi’den Özbek’e yanıt: Ofsaytımsının arkasına penaltımsıları eklerseniz şampiyonumsu olursunuz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.