Çebi’den Özbek’e yanıt: Ofsaytımsının arkasına penaltımsıları eklerseniz şampiyonumsu olursunuz!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Çarşamba akşamı yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Çebi, transfer çalışmalarıyla alakalı da konuştuğu açıklamalarında Galatasaray’ın şampiyonluğu için “şampiyonumsu” kelimesini kullandı.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi basın toplantısı düzenledi, Dursun Özbek'i hedef aldı.

Süper Lig’de sezon resmi olarak tamamlandı ancak başkanların demeç savaşları bitmedi. Çarşamba akşamı A Spor’a konuk olan Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi’nin deprem bölgesindeki takımların maçlarının geçerli sayılmasıyla alakalı açıklamalarına cevap vermişti. Özbek, söz konusu puanların çıkarıldığı denklemde dahi şampiyon olduklarını söyledi.

Çebi’den yanıt gecikmedi. Basın toplantısında konuşan Beşiktaş Başkanı “Dursun Özbek’in “6 puan olsa da ne fark eder. Ofsaytımsı maç olsa da ne fark eder?” gibi bir söylemi var. 6 puanı silip, Sivasspor maçını eklerseniz, 9 puan eder! Çok şey fark eder! Arkanıza aldığınız rüzgar, rakiplerinizin moralini bozduğunuz tavır, deprem nedeniyle 3 puan yazılması… Ofsaytımsının arkasına, penaltımsıları eklerseniz, şampiyonumsu olursunuz!” dedi.

Heykeli dikilesi efsane: Atiba HutchinsonHeykeli dikilesi efsane: Atiba Hutchinson

Ahmet Nur Çebi, Galatasaray başkanının özür dilemesini istedi: “Başkanlar, taraftar tavrıyla konuşmamalı. Zafer sarhoşluğudur, anlıyorum. Ama çıkıp özür dilemeli.”

Çebi, Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarına karşılık olarak “TFF Başkanı da bu düşüncelere katıldı, bu da düşündürücü. Fark 5 olsaydı, TFF Başkanı olarak bu açıklamalarınızı nasıl değiştirirdiniz? Ne diyecektiniz? Cevabını önemle rica ediyorum” yanıtını verdi. Çebi ayrıcalık değil adalet istediklerini belirtti. Tek mantıklı yolun şu an uygulanan olduğunu söyleyen Büyükekşi’ye ithafen neden iki yol olduğu açıklamasını yaptığını sordu. Çebi, Beşiktaş camiasının durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

Büyükekşi’den Beşiktaş’a yanıt: “Akla zarar bir fikir”Büyükekşi’den Beşiktaş’a yanıt: “Akla zarar bir fikir”

“UEFA bizi anlamadı”

Çebi, UEFA’ya yapılan başvuru hakkında “Süper Lig için UEFA’ya başvurduk. Sorumuzu anlamamışlar. Gelen cevap anlaşılabilir değil. Bizim sorduğumuz sorunun anlaşılmış olduğunu düşünmüyoruz. Biz onlardan görüş istedik. Bir kez daha başvuracağız. Eksik bir cevap geldi, yeni gelen cevabı sizlerle paylaşacağız” diye konuştu. Çebi öte yandan Fenerbahçe cephesine de çağrıda bulundu: “Galatasaray’a şampiyon olduysa, Fenerbahçe’nin de katkısı var. Jorge Jesus konuştu, arkasında durun.”

Ahmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktımAhmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktım

Saiss ve Redmond gelişmesi…

Beşiktaş Başkanı, yeni sezon çalışmaları hakkında da konuştu. Başkan, 3 çok iyi oyuncu transferi yapacaklarını, çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Başkan bu transferlerle şampiyonluk konusunda iddialı konuma geleceklerini belirtti. Roman Saiss’le devam etmek istediklerini belirten Çebi, Redmond’la karşılıklı görüşme halinde olduklarını, oyuncunun Beşiktaş’ta kalmak istediğini söyledi. Başkan, James Rodriguez ile ilgilenmediklerini söylerken Dele Alli’ye de veda ettiklerini oyuncunun geri dönmeyeceğini duyurdu.

Kartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldıKartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.