Büyükekşi’den Beşiktaş’a yanıt: “Akla zarar bir fikir”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TRT Spor’da katıldığı programda soruları yanıtladı. Büyükekşi, birçok farklı konuya değindiği açıklamalarında Beşiktaş’ın depremden etkilenen bölgedeki takımlarla ilgili yaptığı itirazlara da cevap verdi.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Büyükekşi yapay zekadan "devam" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun en çok tartışılan aktörlerinden biri. TFF’de seçim süreci yaklaşırken ve 2022-23 sezonu bitmişken Büyükekşi, katıldığı spor programında soruları yanıtladı.

Büyükekşi, göreve bir seneliğine gelip kısa vadede büyük işler ümidiyle yola çıktıklarını vurguladı. Başkan, gözlemci sayısının birden ikiye çıkması, yayın ihalesinin artırılarak satılması, yabancı limiti gibi konularda hızlı adımlar attıklarını belirtti.

TFF Başkanı, VAR kayıtlarını açıklama sebeplerinin iyi niyetli olduğunu, hakem hatası olduğunu göstermek için yapıldığını vurguladı.

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe'ye büyük göndermeŞampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe’ye büyük gönderme

“Her yerde uygulananı uyguladık”

Beşiktaş’ın yaptığı itiraz hakkında konuşan Büyükekşi, deprem bölgesindeki takımlar için 1980’den beri uygulanan bir yöntemin olduğunu vurguladı. Başkan “Biz hiçbir şey yapmadık. O takımın yaptığı maçlar tamamen tescil edilmiş. Öyle olması lazım zaten. O maçlar oynanmış, o maçı yenen takım prim almış, kaybeden prim alamamış veya berabere bitmiş, iki takım da almış. Bazı oyuncular sarı kart görmüş, bazı oyuncular kırmızı kart görmüş. Emek harcamışlar, ter dökmüşler. Biz ne yaptık, ligden çekilen takımlar sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen mağlup oluyor. Bu her yerde uygulanan kural” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın maçların tamamının geçersiz sayılmasıyla ilgili fikri hakkında Büyükekşi “Bir takımımız çıkıp ‘Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan almışım. Hepsini iptal edin’ diyor. Böyle bir şey, akla zarar bir şey, mantığı yok. Ayrıca öyle bir karar alsaydık bile, şampiyon yine başka bir takımdı. Bir yandan da hukuksuz diyeceksiniz. Bu, bir kere ligin marka değerine zarar veriyor” dedi.

Beşiktaş’tan Teixeira yalanlamasıBeşiktaş’tan Teixeira yalanlaması

Büyükekşi yurtdışından hakem getirmeyeceklerine değindi. Ligdeki takım sayısının 20 mi 18 mi olacağına daha sonra karar vereceklerine vurgu yaptı. Büyük kulüplerin borçlarının 3-7 milyar TL, Anadolu takımlarının borçlarının 300-500 milyon TL olduğunu söyleyen Başkan, bu durumun böyle devam etmemesi için altyapıya yatırımın önemine dikkat çekti.

Büyükekşi, yabancı kuralıyla alakalıysa şunları söyledi: “izim ilk başta önerimiz 7+4’tü ama bunu daha fazla tartışmak istediler. Biz de geçici olarak aynı şartların (8+3) devam etmesini istedik. Önümüzdeki 2024-2025 yılı için de 5 yıllık bir planla neler yapılacak. Ama hedef, biz nasıl kendi kaynaklarımızdan daha fazla futbolcu yetiştirebiliriz.”

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Kuntz için iki maç kritik

Mehmet Büyükekşi, Milli Takım teknik patronu Stefan Kuntz hakkında da “Hocamızla devam ediyoruz. Önemli olan burada hedefe ulaşmak. Hocamızın aldığı sonuçlara bakarsak, olumsuz bir şey yok. Şanssız bir tane Faroe Adaları maçı var, onun dışında başarılı oldu. Hırvatistan maçında, ilk devre çok iyi başladık ama şanssızdık. Sonuçları alamadık. Motivasyonumuzu kaybetmememiz lazım. Çok önemli 2 maç öncesi bu konuları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Tek hedefimiz, 2 maçta galip gelebilmek. 2 maçta galip gelirsek, ondan sonra bu konuları tartışabiliriz. 2 maçtan 6 puan almak son derece önemli” sözlerini dile getirdi. İki maçın ardından kongreye gideceklerini belirten başkan, birçok takımın teveccühü ve 6-7 federasyonun desteğiyle karşılaştıklarını belirtti.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.