Zeynep Sönmez’den tarihi zafer: 1 numaralı seribaşını yendi!

WTA 500 Ecotrans Ladies Açık'ın elemelerinde mücadele eden milli tenisçi Zeynep Sönmez, dünya 27 numarası Ukraynalı raket Dayana Yastremska'yı mağlup ederek kariyerinin en büyük zaferini elde etti.

Spor 15 Haziran 2024
Milli tenisçi Zeynep Sönmez kariyerinin en büyük galibiyetini elde etti.

Almanya’da düzenlenen WTA 500 Ecotrans Ladies Açık’ta ana tabloya kalmak için elemelerde mücadele eden Ay-yıldızlı tenisçi Zeynep Sönmez, bu yıl Avustralya Açık’ta yarı final oynama başarısı gösteren dünya 27 numarası ve elemelerin 1 numaralı seribaşı Dayana Yastremska’yla korta çıktı.

Berlin’de çim kortta gerçekleştirilen ve ana tablosunda Coco Gauff, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina gibi dünya tenisinin ilk 10 sıralamasından birçok ismin yer aldığı organizasyonda elemelerde mücadele eden ay-yıldızlı tenisçi Zeynep Sönmez, korta çıktığı Ukraynalı Dayana Yastremska karşısında ilk seti 6-3 kaybetti. İkinci sette reaksiyon gösteren Zeynep rakibinin servisini kırdı ve 6-4’lük skorla maçı son sete taşıdı. Final setinde dünya sıralamasının 154. basamağında bulunan Zeynep Sönmez, dünya sıralamasında 20 numaraya kadar yükselen Yastremska’yı 6-1 gibi net bir skorla geçerek korttan galip ayrıldı ve elemelerin ikinci turuna yükseldi.

Böylelikle kariyerinde ilk kez  dünya sıralamasında ilk 30’dan bir sporcuyu yenen Zeynep tarihi bir zafere imzasını atmış oldu. Milli tenisçi elemelerin ikinci turunda ABD’li dünya 96 numarası Emina Bektas ile karşı karşıya gelecek.

Zeynep Sönmez Roland Garros elemelerinde finale yükseldiZeynep Sönmez Roland Garros elemelerinde finale yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.