Zeynep’in Almanya macerası Victoria Azarenka karşısında bitti

Türk tenisini son aylarda başarıyla temsil eden Zeynep Sönmez Ecotrans Ladies Open son 16 turunda Victoria Azarenka'ya 6-3, 6-3'lük setlerle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Zeynep Berlin'e ikinci turda veda etti.

Zeynep Sönmez geçen haftalarda Roland Garros ana tablosuna kalarak tarihi bir başarı elde etmişti. Ancak Zeynep bu başarıyla yetinmedi. Çim kort sezonuna da hızlı başlayan sporcu WTA 500 turnuvalarından Ecotrans Ladies Açık’ta da ana tabloya girmeyi başardı.

Zeynep eleme aşamasında turnuvanın bir numaralı seribaşı Yastremska’yı eledi. Daha sonra bir başka ilk 100 oyuncusunu, ABD’li Bektas’ı geride bıraktı. Zeynep son olarak ilk tur maçında Arantxa Rus karşısında ilk seti 3-6 kaybettiği halde karşılaşmayı 6-2 ve 6-1’lik setlerle kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Son 16 turunda Zeynep’in rakibi tenis sporunun önde gelen yıldızlarından Victoria Azarenka oldu. 34 yaşında dünya 19.’cusu sporcuya karşı maça iyi başlayan Zeynep ilk setin ortasına kadar servisini korudu. Ancak maç 4-3’ken servis kırdıran sporcu daha sonra toparlanamadı ve 1-0 geri düştü. İkinci sete de hızlı başlayan deneyimli raket bu kez erkenden farkı açtı. 4-1’den sonra direnç göstermeye başlayan Zeynep skoru 4-3’e kadar getirip farkı tek break’e indirse de Azarenka geri dönüşe izin vermedi. 5-3’ten sonra Türk sporcunun servisini kıran Azarenka maçı 6-3’lük iki set sonucunda kazanmayı başardı.

Azarenka maçın ardından Zeynep’le ilgili “Oyununu çok beğendim, çim korta uygun bir oyunu var, Wimbledon’da ona şans diliyorum” dedi. Maça nasıl hazırlandığıyla alakalı soruyaysa “Koçum gerekli izlemeleri yaptı ama yine de topun nasıl geleceğini bilemiyorsunuz, rakibimi tanımıyordum, özellikle 2. sette maça döndü. Tekrar kontrolü alıp seti bitirdiğim için memnunum” diye yanıt verdi.

Zeynep Berlin'de geriden geldi, ikinci tura çıktıZeynep Berlin’de geriden geldi, ikinci tura çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.