TFF bizimle eğleniyor… Fair Play ağlıyor…

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen Fair Play Ödülleri'ni kazanan Nuri Şahin, Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray tribünleri bile kendilerine böyle bir paye verilmesine şaşırmıştır!

30 Kasım 2023
TFF tarafından verilen Fair Play Ödülleri çok tartışılacak gibi...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2022 aralık ayında Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu oluşturarak, centilmenliği ödüllendirmek amacıyla beş kategoride sezon boyunca sürecek Fair Play Ödülleri verilmesi kararı aldı.

Fair Play Sosyal Sorumluluk Kurulu gerçekten oluşturuldu. Kurulda başkanlığa Ali Erten getirilirken üyeler şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Sait Gönen, Prof Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Atilla Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz, Metin Tekin.

Ekim ayının en centilmenleri Galatasaray ve FenerbahçeEkim ayının en centilmenleri Galatasaray ve Fenerbahçe

Pro lisansı olmayan Nuri Şahin’e ödül

TFF önceki gün ekim ayında centilmenlik ödüllerini kazananları açıkladı. İlk şaşkınlık teknik direktör olarak seçilen Nuri Şahin’de yaşandı. Açıklamaya göre ‘görevine başladığından bu yana, maç önü ve maç sonu konuşmalarında, skordan bağımsız şekilde yaptığı sportmenliğe uygun açıklamaları, futbolun diğer paydaşlarına karşı saygılı ve örnek yaklaşımlarından’ dolayı Nuri Şahin bu ödüle layık görülmüştü.
Ancak kurul üyelerinin bilmediği ya da dikkat almadığı bir nokta vardı. Pro lisansı bulunmayan Nuri Şahin’in TFF kurallarına göre maç öncesi ve sonrasında açıklama yapması yasaktı. Bunun tek istisnası gerçek ‘teknik direktör’ün mazaret göstermesiydi. Bu da sınırlı sayıda olmak zorunda.

Nuri Şahin’in ekim ayında açıklaması yok

Maç önünde ve sonunda teknik direktör olarak açıklama yapmasına izin verilmeyen Nuri Şahin ile ilgili TFF başka bir unsuru da gözden kaçırdı. Antalyaspor Teknik Direktörü olarak gözüken Joao Tralhao’nun kayınvalidesini kaybettiği için Nuri Şahin bu sezon sadece iki maç öncesi ve sonrası açıklama yaptı. Bu karşılaşmalar da 5 Kasım’daki Beşiktaş ve 10 Kasım tarihinde yapılan Ankaragücü mücadeleleriydi. Nuri Şahin’in ekim ayında bir açıklama yapmamıştı.

Fenerbahçe, MHK Başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet ettiFenerbahçe, MHK Başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet etti

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ile mahkemelik olan Ali Koç’a ödül

TFF’nin ödüllerindeki garabet bununla da kalmadı. En centilmen yönetici olarak Fenerbahçe yönetim kurulu seçildi. İşin komik yanı MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunması bir yana TFF’nin başta Koç olmak üzere birçok Fenerbahçe yöneticisine geçtiğimiz haftalarda para cezası kesmesiydi. Hatta Ahmet Ketenci’nin PFDK’ya sevki ödül haberiyle aynı gün basına duyuruluyordu.

Lale Orta’ya hakaret eden ‘centilmen taraftarlar’

TFF, en centilmen taraftar ödülünü Galatasaray’a verdi. Ancak aralarında Banu Yelkovan, Berrin Altınöz gibi kadınların Atilla Gökçe ve Ömer Üründül gibi gazete duayenlerinin bulunduğu kurul geçen sezon MHK’nın başında bulunan Lale Orta’ya dakikalarca hakaret edilmesini atlamıştı.

Sonuç olarak içlerinde gazetecilerin de bulunduğu jüri üyelerine sormak gerekiyor: Bu ödülleri nasıl verildi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.