Acele G noktası aranıyor

Her hafta bana gelen maillerde son derece merak edilen bir konu var. Öyle ki ayrıntılı bir cevap yazmak mecburiyetim doğdu. Bu cevap cinsel deneyimlerini zenginleştirmek adına G noktasını keşfetmeye karar veren çiftlere gelsin.

8 Mayıs 2024
Ömür biter G noktası tartışması bitmez. Fotoğraf: Shutterstock

Özellikle Türk halkının seks konusunda utanıp da çevrelerine soramadığı sorulara doğru düzgün cevap vermeyi misyon edinmiş biri olduğumu artık biliyorsunuz. Belki de son dönemin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri benim:) Halkımız en büyük şehir efsanelerinin çıkış noktası olan G noktası ile ilgili doğru bilgi talep ediyor! Benim de görevim bilgilendirmek! En doğru tarafından.

G noktası – kadın cinsel organı adı verilen vücut bölümünün içinde bulunan ve bir tür havai fişekli orgazma ulaşmaya yardımcı olabileceği varsayılan erojen bölge – hakkındaki efsaneler şaşırtıcı derecede yaygın.

Orgazm söz konusu olduğunda birçok farklı fikir ve efsane var. Genellikle “cinsel bitiş çizgisi” olarak anılan noktaya ulaşmak için farklı seçeneklerin olduğu bir sır olmasa da konuyla ilgili hâlâ bilmediğimiz pek çok şey var. G noktasını ele alalım.

Özellikle arkadaşınızdan G noktasının şimdiye kadar yaşadığı en iyi orgazmı sağladığını duyduğunuzda kendi G noktanızın koordinatları nerede diye düşünüp Google araması yaptığınızda adım kadar eminim. Bunun nasıl bir his olduğunu merak etmek de cabası.

Sizin kafanız ne kadar karışıksa bilim dünyasının da bir o kadar karışık. G noktasının bırakın koordinatlarını, varlığını bile kesinleştiren araştırmalar çelişki halinde. Örneğin sıkı durun: Biz adını onu keşfeden ürolog Dr. Ernst Grafenberg’den alan G noktasının, kadınlara inanılmaz keyif verebilen, bilimsel olarak araştırılmış bir alan olduğunu düşünürken 2017 yılında Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan ve bilim adamlarının G noktasını bulmak için 13 kadın kadavranın vajinal duvarının ön kısmını incelediği bir araştırma, G noktasının varlığına dair herhangi bir kanıt bulamadı. Buyur burdan yak! Zevk verince varlığı anlaşılan bir noktayı bulmak için kadavra kullanılması da nasıl bir fikirse.

Sonuçta bir gerçek var. Bu G Noktası Harry Potter’daki Felsefe Taşı gibi bir türlü bulunamıyor. Uzmanlardan aldığım yol tarifini burada paylaşıyorum, Bu iyiliğimi de unutmayın. G noktası, ön vajinal duvarda yer alan hassasiyetin ve erotik zevkin arttığı bir alan. Parmaklarınızı kullanarak G noktasını bulabilirsiniz. Bir parmağınızı avuç içi yukarı bakacak şekilde vajinaya sokun ve “buraya gel” hareketi yapın. Sonra olacaklardan ben sorumlu değilim. Eğer bir şey olmuyorsa o zaman koordinatları azıcık kaydırın.

Herkesin fiziki yapısı farklı olduğu gibi zevk duyguları da farklı. Bu, G noktası uyarımının nasıl algılandığını da içeriyor. Orgazm zevki ve yoğunluğu son derece öznel. Orgazm stresi azaltmaya, cildi iyileştirmeye ve kendinizi harika hissetmenize yardımcı olabilir. Ancak vajinal orgazmların yakalanması gizemli G noktası kadar zor. Orgazm herkese uyacak tek bir kalıp değil, dolayısıyla orgazma ulaşmanın doğru ya da yanlış bir yolu yok. Herkes G noktası uyarımı yoluyla tatmin bulamaz ve bu da sorun değil.

Filmlerde gördüklerinizin aksine seks her zaman hızlı ve kolay değil. Bir de tam tersi geçenlerde 10Haber’de yayınlanan bir haberde olduğu gibi sürekli genital uyarılma bozukluğu yaşayan da var. Bu öyle bir beter durum ki hem erkeklerde hem kadınlarda günlük yaşamı olumsuz etkileyecek sıklıkta ve şiddette orgazm yaşanıyor. Yani bir şey isterken dikkatli istemek lazım derler. G noktamı bulamıyorum derken sürekli uyarılma hissi ile sokağa çıkamamak da mümkün.

Aslında çoğu zaman seksin utanç verici olduğuna inandırılıyoruz, bu da orgazma ulaşmayı ve cinsel tatmini zorlaştırabiliyor. Sizin için neyin işe yaradığını bulmak zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun.Vücudunuzu ve cinsel tercihlerinizi keşfetmek, mutlu, güvenli ve zevkli bir cinsel yaşam sürdüğünüzden emin olmak için harika bir adımdır. Neyi sevdiğinizi bulmaktan asla utanmamalısınız. Herkes harika seks yapmayı hak ediyor.

Günün Seksi Sözü:
“Her ne kadar yüksek ve ulvi görünürse görünsün, her türlü aşkın kaynağı cinsel güdüdür.”
Arthur Schopenhauer / Aşkın Metafiziği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.