Bodrum’da bu yaz sezonluk ev kirası 10 milyon lira

Bodrum'da bu yıl sezonluk villa kirası 10 milyon, haftalık lüks tekne kirası 2.5 milyon, plajda jakuzili lüks bir loca kirası 35-40 bin lira. Bu yaz da Bodrum fiyatlarını konuşacağız galiba.

31 Mart 2024

Hadise’den rekor anlaşma: Üç reklamdan 300 milyon kazanacak

Hadise

Fahriye Evcen-Burak Özçivit’in bir mobilya markasıyla yaptığı 80 milyonluk anlaşmanın ardından bir rekor da Tarkan’dan gelmişti. Pop yıldızı bir gazlı içecek markasıyla 150 milyon liraya anlaşma imzalamıştı.

Rekor rekoru kovalıyor… Kulisler şimdi de Hadise’yi konuşuyor. Hadise biri mücevher olmak üzere üç büyük markayla bir yıllık sözleşme imzaladı. İddiaya göre; her birinden 3’er milyon dolar (100 milyon lira) toplamda 300 milyon liraya yakın para kazandı.

Hadise’nin bayramla birlikte başlayacak, eylül sonuna kadar devam edecek konser sayısı da belli olmuş. Bahar-yaz sezonunda yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 95 konsere çıkacak. Her birinden 2.5 milyon lira alacağını da belirtelim.

Bodrum’da sezonluk kira 10 milyon liraya çıktı

Yaz geliyor… Bodrum sezonu Mayıs ortası itibarıyla başlayacak. Yine otel odası, yazlık villa, şezlong, plaja giriş, tekne kiralama ya da lahmacun-ayran fiyatlarını konuşacağız. Bodrum’da ilk belirlenen rakamlar ev kiralama, tekne ve plaj giriş üzerine…

Merkezden uzak 1+0, yani ‘bir oda bir banyo’nun aylık kirası 250 bin liraymış. Türkbükü’nde havuzlu-bahçeli, lüks bir villa için istenen fiyat ise sezonluk (üç ay) 10 milyon liraya çıkmış durumda. Aynı bölgede kiralarının 450 bin euro olduğu lüks villalar varmış. Konuştuğumuz birkaç emlakçı “Arap turistler bu rakamları rahatlıkla veriyor” diyor.

Tekne kirası 2.5 milyon, plaja giriş 4 bin lira

Kenan İmirzalıoğlu, Tarkan gibi yıldızların kiraladığı VIP teknelerin haftalık kirası 70 bin euro (2.5 milyon lira), normal teknelerin kirası ise 25-35 bin euro arasında. Plaj giriş ücretleri işletmeye göre; 750 – 4 bin arasında değişecek.

Jakuzili lüks bir loca kiralamaya kalkanlar günlük 35-40 bin lira ödeyecek. Bazı plajlarda bu rakamlara şezlong da dahil. Ünlü bir plajın işletmecisine “2024 günlük şezlong ücreti ne olur” diye sordum. İşte cevap: “Tam net bir ücret belirlemedik. Ama lüks beach’lerde 20 bin liranın üzerine çıkar.”

Bu rakama sadece bir havlu, bir bardak da içecek dahilmiş… Anlaşılan 2024 yaz sezonuna yine pahalılık damga vuracak.

Demet Evgar, Sezen Aksu’ya komşu oldu

Aralarında Demet Özdemir’in de olduğu bazı ünlüler ise aylar öncesinden otel odası tutmuş. “Bu paralara ev alınır” diyorsanız, en akıllı yatırımlardan birini ‘Bahar’ dizisinin yıldızı Demet Evgar yapmış. İzmir-Mordoğan’da bir yazlık alıp Sezen Aksu’ya komşu olmuş.

Bu arada Sezen Aksu, Mordoğan’daki yazlığını, eşyalarıyla birlikte turistlere kiraya veriyormuş. Denize sıfır evi, sanatçının özel eşyalarıyla kiralamak isteyenler kuyruktaymış.

Sette kriz, sahnede olay: Yıldız aktör ekibe illallah dedirtti, genç oyuncu ustasını canından bezdirdiSette kriz, sahnede olay: Yıldız aktör ekibe illallah dedirtti, genç oyuncu ustasını canından bezdirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.