Anneleri tarafından terk edilen dört kızkardeşin en büyüğü Furaye ilk kez konuştu

Suphiye Orancı'nın bugüne kadar hiç konuşmayan en büyük kızı Furaye annesine karşı hislerin, neden diğer kardeşlerinden farklı olduğunu, kurduğu hayat düzenini ve babasını neden tanımak istemediğini Müge Dağıstanlı'ya anlattı. 

20 Nisan 2024
Daha öne konuşmayan Furaye diğer kardeşleri gibi konuyu deşmek istemediğini söylüyor

Metin Akpınar’ın DNA testiyle kabul ettiği kızları Duygu ve ikizi Sevgi konuştu. Babasının Uğur Dündar olduğunu iddia eden ablaları Dilara ortaya çıktı. Geride bir kişi kaldı… O da en büyük ablaydı. İşte 35 yıl önce anneleri Suphiye Orancı tarafından terk edilen, 4 kardeşin en büyüğü abla Furaye’nin acı dolu sözleri… İlk kez konuşan Furaye, “Kardeşlerim evlatlık verilirken ben yurtta kaldım. Ne yazık ki onlar kadar şanslı değildim. Babamı aramıyorum, anneme çok kırgınım” diyor…

Kardeşlerim giderken ben kaldım

“Ben diğer kardeşlerim gibi şanslı değildim. Onlar iyi ailelere evlatlık verildi. Ben 15 yaşıma kadar yurtlarda kaldım, evlatlık verilemedim. Her şey benim için daha zor, ağır ve travmatik geçti. Neler yaşadığımı anlatmak istemiyorum. O travmalarla yeniden yüzleşmeye gücüm yok.”

İyileşmek için çok çabaladım

“Yaşadığım onca zor yılların ardından hayata tutundum, ayaklarımın üzerinde durdum. İyileşmek için çok çabaladım. Ve başardım. İnsanlara faydamın olduğu, çok sevdiğim bir mesleğim var. Sağlıkçıyım. Ülkeme faydalı bir vatandaşım. Bir kedim, huzurlu-mutlu, mütevazı bir hayatım var. Bunun, ne yazık ki gündeme gelen bu konularla bozulmasını istemiyorum. Çok üzülüyorum.”

Babamı öğrenmek istemiyorum

“Kardeşlerim Dilara, Sevgi ve Duygu’nun kalbi çok kırık. Onların bu mücadelesine hak veriyorum. Ama ben yaralarımı deşmek, bazı şeyleri araştırmak, öğrenmek ve bilmek istemiyorum. Buna hazır değilim. Belki de artık hiç gerek yok. Babamın kim olduğunu, nerede olduğunu bilmek istemiyorum.

Kardeşlerim benim canım

Kardeşlerimle görüşüyorum. Onlar benim canım. Duygu çok hassas, kırılgan ve iyi niyetli. Asla başka bir şeyin peşinde değil. Ablası olarak hep yanında ve arkasında olacağım.

Bırakıp giden anneme kırgınım

Bizi bırakıp giden anneme kızgın değilim. Nefret de etmiyorum. Ama bir evlat olarak çok kırgınım. Bizimle görüşmek isterse ne yaparım bilmiyorum, bilemiyorum. Tek isteğim kurduğum düzenimin, hayatımın alt üst olmaması. İnanın çok huzurlu ve mutluyum. Bunu zor da olsa başardım…

(Soldan sağa) Furaye babasını öğrenmek istemiyor. Dilara babasının Uğur Dündar olduğunu iddia ediyor. İkizler Sevgi ile Duygu’nun babası ise Metin Akpınar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.