Herkesin konuştuğu o davet

Bu hafta Nevbahar Koç'un, sosyal medyaya yansımayan geleneksel yaz davetlerine gidiyor, kadınları yaşları üzerinden linç etmenin eskisi gibi kolay olmadığına şahit oluyor, iki farklı Bodrum'dan fiyatları kontrol ediyor ve sosyal medya jargonuna göz atıyoruz.

2 Temmuz 2023
En ünlü konuklardan biri de dünya yıldızlarının fotoğraflarını çeken Mert Alaş. Nevbahar Koç'un özel davetlisi olarak partiye katılan Alaş eli boş gelmemiş.

Nevbahar Koç’un geleneksel yaz daveti

Bodrum sadece oyuncu, popçu ve instagram ünlülerini değil, sosyeteyi de ağırlıyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un eşi Nevbahar Koç’un, ilk gün Maça Kızı, ikinci gün Lucca’da verdiği davetler sosyetenin dilinde. İşte az sayıda kişinin davet edildiği, öğleden sonra başlayıp akşama kadar devam eden iki geceden geriye kalanlar…

📌  Davette Nevbahar Koç’a eşi Ali Koç da eşlik etmiş. Misafirleri birlikte karşılayan çift, hiçbir masraftan kaçınmamış. Her iki mekanın fiyatlarının ne kadar yüksek olduğunu artık bilmeyen yok.

📌  Nevbahar Koç’un transparan şıklığı da gecede konuşulanlar arasında. Bu arada sosyal medyaya neredeyse hiç fotoğraf yansımadı. Nevbahar Hanım davetlilerden fotoğraf paylaşmamalarını rica etmiş. Çünkü Koç’lar sosyal medyaya ve magazine karşı son derece mesafeli.

📌  En ünlü konuklardan biri de dünya yıldızlarının fotoğraflarını çeken Mert Alaş. Nevbahar Koç’un özel davetlisi olarak partiye katılan Alaş eli boş gelmemiş. Dünya sosyetesinden arkadaşlarını da getirmiş.

Mert Alaş tatil için Türkiye’ye geldiğinde Nevbahar Koç’un teknesinde de kalıyor

📌  Bu arada dünyaca ünlü oyuncu ve modellerin fotoğrafını çeken Mert Alaş’ın bir günlük ücreti projeye göre; 70 ile 100 bin Sterlin arasında değişiyormuş. Davet edildiği yerlere özel uçak şartı da var.

📌 Nevbahar Koç’un her yaz geleneksel hale getirdiği davetlerine sosyete ve ünlüler dünyasından pek çok isim katılmak istiyor. Araya hatrı sayılır dostlar sokanlar bile var. Ancak bu pek mümkün olmuyor. Koç’ların yalı ve mekan davetlerine katılacaklar özel belirleniyor.

📌  Geceye katılanlar “Her şey kusursuz ve şıktı. Louis Vuitton’un patronu ve eşi Natalia’nın, Bodrum’daki daveti kadar güzeldi” diyor. LV’nin patronu Antoine Arnault ile eşi, Rus model Natalia, iki yaz önce Maça Kızı’nda bir yardım gecesi düzenlemişti. Avrupa sosyetesi ve Rus oligarkların da katıldığı davette çok az sayıda Türk vardı. Bunlardan biri de Nevbahar-Ali Koç çiftiydi. Masalar 25-30 bin dolar arasında satılmıştı.

Halk ve sosyete karşı karşıya: Her şey 15 metrelik bir köprüyle ayrılıyor

Bodrumlular bazı plajlarda bir hamburgerin 600, lahmacunun 450, ayranın 190 liraya satıldığı haberlerine biraz tepkili. “Sosyetik plaja giden kazıklanır, az ötedeki halk plajına gitsinler” diyorlar. İşte 15 metrelik Azmak Köprüsü’nün ayırdığı plajlar arasındaki son durum

HALK PLAJI

Plaj giriş: Ücretiz

Pizza: 150-200 TL

Hamburger: 50-75 TL

Köfte-salata: 200-250 TL

Meyve tabağı: 100-200 TL

Bira: 40-100 TL

SOSYETİK PLAJ

Plaj giriş: 1500-3000 TL, localar: 15 bin-30 bin TL

Pizza: 1000-3000 TL

Hamburger: 1500 TL

Köfte tabağı: 1500 TL

Meyve tabağı: 1000 TL

Bira: 500 TL

Bikinili kareler, sırada kimler var ve linçler

Demet Akalın

Demet Akalın 10 milyon 100 bin takipçili sayfasından kilo vermiş, formda halini paylaştı. Yakınları övgü yağdırırken bir takipçisi de “Abla yaşlanmışsın. Kusura bakma ama söylemem lazım” dedi. 51 yaşındaki Demet’den cevap gecikmedi: “Bu çirkinlikle aç karnına g..ümü ye.” Demet’in bu tartışmayı başlattığı sırada Nebahat Çehre (79),  Yonca Evcimik (60), Biricik Suden (60), Bilge Öztürk’den de (45) bikinili-mayolu kareler geldi. Benzer linçler yediler… İşte cevapları… Nebahat Çehre: “Yorumlara pek takılmıyorum.” Yonca Evcimik: “Kendimi gayet güzel ve iyi hissediyorum.” Biricik Suden: “Bu yaşta bu kadar oluyor. ‘Iyykk böyle kadın mı olur, erkek gibi’ diyenlere gelsin.” Bilge Öztürk: “Yaşımın en iyileri arasındayım.” Şimdi Ajda Pekkan, Seda Sayan, Hülya Avşar, Sibel Can ve Defne Samyeli’den benzer kareler gelmek üzere. Ama ‘ters ışık’ tuzağına düşmemek için kendileri paylaşacaklar.

Biricik Suden

Bilge Öztürk

Nebahat Çehre

Yonca Evcimik

Şöhretlerin Instagram jargonu 

Herkesin gittikçe birbirine benzediği Instagram sayfalarının kendine özgü bir de dili var. Genelde bir kelimeyi deforme ederek ya da cümleyi garip hallere sokarak üretiliyorlar. Kimi takipçi kimi işbirliği peşinde. İşte Instagram aleminden seçilmiş son favoriler…

* Göz yaşlarım pıt pıt: Çok duygulandım

* Yummy: Çok lezzetli

* İyi ki bizi seçtin bebeğim: Yeni doğan çocuğuna sesleniş

* “Story’de kalmasın” dediler: Aslında diyen yok, yeter ki pozu cümle alem görsün.

* “Bizim de şöyle bir keyfimiz olmasın mı”: Gezip tozduğum yerlere bakın, ne kadar havalıyım anlayın.

* Şükür sebebim, iyikim: Sevgiliye, eşe sesleniş

* Çok özlem içerir: Özlemenin concon hali

* Kahveyi çok sevdiğim doğrudur: Kahve markalarına işbirliği duyurusu

* Bugün de böyle: Yeni aldığı bir şeyi gösterme cümlesi

* Good vibes alıyorum: İyi elektrik alıyorum

* Musmutlu: Mutluluğun daha da abartılı hali

* Çok sormuşsunuz: Soran yok, sadece reklam karşılığı bir ürünü tanıtma anonsu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.