Söz sırası sosyal medyanın beğenmediği Türkiye güzeli İdil Bilgen’de

Türkiye hala son güzellik kraliçesi İdil Bilgen'i konuşuyor. Peki doktor kraliçe hakkında yapılan olumsuz, hatta hakaret içeren yorumlara takıldı mı? Neden onkolog olmak istiyor? Büyükelçi babası Levent Bilgen telefon açıp neler söyledi?

14 Eylül 2024
İdil Bilgen (24) yurt dışında büyümüş. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanınca Türkiye’ye gelmiş

Yorumlar neden büyüdü?

Türkiye Güzeli İdil Bilgen’in birinci seçilmesiyle başlayan tartışmalar yeni değil. Geçen yıllarda seçilen kraliçeler sonrasında da aynı kıyamet kopuyordu. Bu kez daha da artmasının birkaç nedeni var:

1) İdil’in babası Kiev büyükelçimiz Levent Bilgen. Bu, ‘yarışmada torpil var’ diyenlerin ilk malzemeleri arasında.

2) İdil sayfasını yorumlara kapattı. Bu, eleştiri almaya başladığınız anda Instagram’da en yapılmaması gereken hareket. Çünkü saldırı dozunu artırır.

3) Ünlüler de konu hakkında yorum yapınca tartışmalar büyüdü. Özellikle Demet Akalın… Dedi ki tacı iade etsin.

4) İdil’in kendinden emin tavrı ve konuşması kızgın kitleyi daha da coşturdu.

5) Ülkenin gündemi öyle can sıkıcı, üzücü ve travmatik ki kafayı dağıtmak için bu konuya sardık…

Peki tıp fakültesi mezunu, 24 yaşındaki İdil Bilgen olan bitenler için ne düşünüyor? Kendine nasıl bir yol çizecek?

“İnsanların kendi boşluklarına veriyorum”

Çağla Şıkel’in Now TV’deki programında konuşan İdil Bilgen, yorumlar ve ağır eleştirilere sanıldığı gibi takılmadığını söyledi. Sayfasını yorumlara kapatmasının nedeni oradaki negatifliği görmek istememesi. Diyor ki “Ülkemde birçok acı yaşanırken bana yapılan yorumları insanların kendi boşluklarına veriyorum.”

Büyükelçi babası Levent Bilgen’le bu konuda sık sık konuşmuşlar. Babası ona kriz karşısında neler yapması gerektiği konusunda fikirler vermiş. İdil “Çoğu zaman babamı ‘merak etme, üzülmüyorum’ diye ben sakinleştirdim. Artık üzülmediğimi biliyor” diyor.

Doktor İdil, uzmanlıkta onkoloji bölümünü tercih edecekmiş. Çünkü annesi Ayşe Karahan Bilgen’i 16 yıllık bir tedavinin ardından 2018’de kaybetmiş. “Annem benim ilham kaynağımdı, ben de asil ve zarif Türk kızlarının ilham kaynağı olmak istiyorum” diyor.

Türkiye Üçüncü Güzeli Cemre Üker

İdil Bilgen kadar olmasa da üçüncü güzel Cemre Üker’in dereceye girmesi de tartışma konusu oldu. Üker 26 yaşında, Paris’te işletme öğrenimi görüyor, üç dili çok iyi biliyor. Dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki  afet bölgelerinde gönüllü olarak çalışmış.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.