Türkiye’yi terk etmeye hazırlanan yapımcı Mustafa Uslu: Michael Schumacher’in hayatını çekeceğim

Bir filmi icralık diğeri davalık olan yapımcı Mustafa Uslu, tüm birikimini kaybetti. Almanya'ya yerleşmeye karar veren Uslu, Müge Dağıstanlı'nın sorularını yanıtladı.

25 Şubat 2024
Yapımcı Mustafa Uslu "Serdar Ortaç'ın kumar borçlarını yapılandıran banka benim bu konudaki isteğimi kabul etmedi. İcralık oldum, tükendim" dedi.

‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’  filmi icralık, Zeki Müren’in hayatını anlattığı ‘Adım Saklı Kalsın’ da davalık olan yapımcı Mustafa Uslu, tüm birikimini kaybetti. Almanya’ya yerleşmeye karar veren Uslu “Neşet Ertaş’ın filmini orada göstereceğim. Hakkımda 15 günlük bir hapis cezası çıkacak. Cezaevinde bu yüzden yatmak şereftir” dedi. Uslu, Almanya’daki yeni projesini de açıkladı: “Michael Schumacher’ın hayatını çekeceğim.”

-Bugüne kadar kaç biyografi çektiniz?

‘Müslüm’, ‘Naim’, ‘Çiçero’… Bu üç filmi toplam 26 milyon kişi izledi. Neşet Ertaş’ın filmi ne yazık ki çocukları yüzünden vizyona giremedi. Ve şimdi Zeki Müren filminde sıkıntılar yaşadık.

Neşet Ertaş’ın çocukları, babalarının hayatını konu alan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filminin gösterimini mahkeme kararıyla durdurmuştu

-Tüm bunlar yüzünden Türkiye’yi terk etmeye gerçekten kararlı mısınız?

Neşet Ertaş filmine 4.5 milyon dolar harcadım. İki bankadan kredi çektim. Dört  çocuğu karşı çıktı. Davalar açıldı. Film vizyona giremedi. Öyle zarar ettim ki, gayrimenkuller, arabalar, bankadaki birikimim, her şeyim gitti. İcralık oldum. Sonuç mu? İlaç kullanıyorum, sağlığım bozuldu. Çocuklarımın okul parasını ödeyemiyorum. Artık her şeyim kiralık. Çok sevdiğim ülkemi ağlayarak terk ediyorum. Nisan ayı itibarıyla ailemle Almanya-Düsseldorf’a yerleşiyorum.

-“Keşke filmi hiç çekmeseydim” diyor musunuz?

Bir dakika olsun bunu düşünmedim. Yine çeker, yine o parayı harcardım! Ama sanat engellenemez. Almanya’da vizyona koyacağım. Türkiye’deki mahkeme kararını ihlal ettiğim için orada 15 günlük hapis cezası doğacak. Yatar çıkarım. O hapis benim için şeref madalyasıdır. Gün gelecek üzerime attıkları taşları, heykelimi yapmak için kullanacaklar.

-Şimdi de Zeki Müren’in hayatını anlatan ‘Adım Saklı Kalsın’ filmiyle ilgili pürüz çıktı. Bunu nasıl çözeceksiniz?

Zeki Müren’in mirasını bıraktığı vakıflarla ilgili problemler aşılmayacak şeyler değil. Birkaç değişiklik istendi, kabul ettik. Ama Neşet Ertaş olayının üzerine bir de bu eklenince her şeye küsmeme neden oldu. Beni bir itibarsızlaştırma çabası var. Daha neyimi alacaklar? Pes ettirdiler. İstedikleri oldu… Hadi film çekmiyorum, çekemiyorum ve artık gidiyorum.

Zeki Müren’in filminde Tarkan’ın oynanması istendi. Pop yıldızı teklifi kabul etmedi. Rol, tenör Ersin Faikzade’ye kalmıştı.

-Almanya’da sinemacılığa devam edecek misiniz?

Elbette! Michael Schumacher’ın hayatını konu alan bir film üzerine çalışıyorum. Köln’deki eşi Corinna, Netflix’de, ‘Naim’ filmimizi izlemiş ve çok etkilenmiş. 10 yıl önce geçirdiği kaza sonrası yatağa bağımlı olan eşinin hayatının belgesel olmasını istiyor. Menajeriyle de bağlantıdayız. Schumacher’ı kendisi gibi F1 pilotu olan oğlu Mick oynayacak.

Mustafa Uslu Michael Schumacher’in filmini yapmak için ünlü pilotun eşi Corinna (sağda) ile görüştüğünü söylüyor

-Gitmeden önce söyleyeceğiniz bir şey var mı?

Beni üzenleri, küstürenleri Allah’a havale ediyorum. Parasızlığın ne olduğunu bilirim, çünkü ırgat çocuğuyum. Kuru ekmek yerim, ama şerefimle yaşarım. Ne şanslıyım ki, benimle birlikte kuru ekmek yiyecek bir eşim var. Hep yanımda. Yeter ki, çocuklarım üzülmesin, kırılmasın.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.