Ünlülerin kabusu: Korkutan sapkınlık

Ece Erken "Seni dağa kaldıracağım" diyen kişiyi ifşa ederek savcılığa başvurdu. Teoman takıntılı hayranının markette pusu kurması üzerine şikayette bulundu. En ürkütücü sapkınlık olayına şarkıcı Ceylan Ertem maruz kaldı.

6 Şubat 2024
(Soldan sağa) Ece Erken, Ceylan Ertem, Hazal Kaya yıllarca takıntılı hayranlarıyla uğraşan ünlülerden sadece üçü

Dağa kaldıracağım’ tehditi

Ece Erken

Ece Erken “Seni dağa kaldıracağım” diye tehdit eden E.Ç hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu kişinin kendisini daha önce de defalarca tehdit ettiğini söyleyip “Kapımın önüne kadar nasıl gelebildi? Akıl hastanesinden yeni çıkmış! Şizofreni teşhisi konup neden tedavi görmüyor?” diye isyan etti. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Erken emniyetten yardım istedi.

Markette pusu kuruyor

Teoman’ın sapkın hayranı markette pusu kurdu

Teoman kendisini önce sosyal medyadan, ardından mahallesine kadar gelerek taciz eden saplantılı hayranı A.A’yı savcılığı şikayet etti. Dilekçesindeki detay korku filmlerini aratmaz: “Oturduğum semtteki markete gelip pusuya yatıyor. Can güvenliğim tehlikede, endişeliyim.”

Çiçek taciz kabul edildi

Aleyna oturduğu sitedeki güvenlik telinden atlayıp kapısının önüne kadar ulaşabilen kişiyi savcılığa şikayet etmişti. M.E. “Aleyna benden çiçek istedi, evine götürdüm” dese de kurtaramadı! Çünkü mahkeme çiçeğin iş yeri değil, şahsi konuta gönderilmesini taciz kabul etti. Hapis cezası verdi.

Arabasının önüne atladı

Serenay Sarıkaya “Allah katında eş kılındık. Benimle konuşana kadar onu takip edeceğim” diyen, bir gün de otomobilinin önüne atlayan sapkın kişiden şikayetçi oldu. O günden sonra şoförü korumalığını da üstlendi. Bu arada evini değiştiren Serenay Sarıkaya korku dolu günler geçirmişti.

Sokağa çıkma korkusu

Ezgi Mola otomobiline binerken üstüne yürüyüp “Seni geberteceğim, gününü göreceksin” diyen kişiden şikayetçi olmuştu. “Tek başıma sokağa çıkamaz oldum” diyen Mola kişi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Evine girip koltuğuna oturdu

Hande Yener

Hande Yener 2016’da evine kadar giren, berjer koltuğuna oturup kendisini bekleyen saplantılı hayranı yüzünden panik dolu günler yaşamıştı. Şikayetçi olmakla kalmadı. Evini değiştirdi. Yüksek güvenlikli bir siteye geçti. Öyle korktu ki bir süre psikolojik tedavi bile gördü.

Sonunda evini değiştirdi

Hadise güvenliği yüksek bir sitenin hayli lüks dairesinde oturuyordu. Ancak sapkın hayranı duvardan atlayarak kapısının önüne kadar gelince şok geçirdi. Popçu site yönetimiyle tartıştı. Başına gelen olaydan sonra adres değiştirdi. Şimdi Boğaz’da satın aldığı evin çevresinde kuş uçurtulmuyor.

O sapkın sınır dışı edilmişti

Hazal Kaya

Sapkın hayran denince akla gelen ilk olaylardan biri de Hazal Kaya’nın başına gelenler… Kaya kendisini sosyal medya üzerinden rahatsız edip hediyeler gönderen İranlı E.Y’nin “Ya Hazalım ya ölüm. Aşkım, eşim, karım” şeklindeki sözleri karşısında savcılığa koşmuştu. Sapkın kişi açılan dava sonrası sınır dışı edildi. Hazal Kaya “Psikolojik boyutu çok zor. Takip ediyor mu etmiyor mu korkusu rahatsız ediciydi” demişti.

Konserde taşkınlık

Popçu Tan kendisini altı yıl boyunca takip eden, ilişki yaşadıklarına inanan, en son konserine gidip olay çıkaran N.Ç’yi savcılığa şikayet etti. Dilekçesinde “Can güvenliğim tehlikede. Korkuyorum” demişti.

Senin için cinsiyet değiştirdim

Ceylan Ertem “Senin için cinsiyetimi değiştirdim” diyen sapkın hayranı yüzünden korku dolu yıllar geçirdi

En korkutucu sapkınlık hikayesine sahip olan isim de Ceylan Ertem… Beş yıl süren tacizden yorulduğunu söyleyen şarkıcı sonunda şöyle isyan etmişti: “Şahıs cinsiyet değiştirmiş. Bu değişimi benim için yaptırdığını yazdı. Adını da en sevdiğim erkek isminden seçmiş. Çok tedirginim, korkuyorum ve yoruldum.”

Taciz tam 55 yıl sürdü

Fatma Girik’i sapkın hayranı 55 yıl boyunca takip etti

Bu konudaki rekor merhum oyuncu Fatma Girik’e ait. Girik 55 yıl boyunca peşini bırakmayan saplantılı hayranını her defasında savcılığa şikayet etmişti. Son dilekçesindeki şikayeti şöyleydi: “Şüpheli 1963’te sanatçının 5’nci katındaki dairesine tırmanmış, kapıcı tarafından yakalanarak emniyete teslim edilmiştir. Sapkın kişi Fatma Girik’i sonra taşındığı evlerde de takip edip rahatsız etmiştir. 2016’da yattığı hastane odasına girip evlenme teklif etmiş, 2017’de de annesinin evine gitmiştir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.