Erdoğan’dan Hatay’a: Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez! Hatay’a geldi mi?
Bu seçimin kültür dünyasındaki kaybedenleri Tamer Karadağlı, Orhan Gencebay, Sinan Akçıl, Cengiz Kurtoğlu'ydu. Aday da değillerdi nasıl kaybettiler derseniz buyrun yazıya!
Siyasetçiyseniz önünüzde uzun bir yol vardır. Bu yolda kazanmak da var kaybetmek de. Ama ya siyasetçi değilseniz. Tamer Karadağlı, Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Sinan Akçıl siyasetçi değiller sanatçılar. Seçim süresinde taraf olmanın ötesine geçtiler.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı seçimin son haftası durduk yerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le polemiğe girdi. Amaç kamuoyu önünde Böcek’i yıpratmaktı. Artık bürokrat olarak görev yapan Karadağlı amacına ulaşamadı. Çünkü Muhittin Böcek bir kez daha seçilerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Olan Karadağlı’ya oldu.
Partili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu’nun ‘Seviyorum’ (Duyanlara, duymayanlara) şarkısını çok seviyor. Mitinglerinde de söylüyor. Şarkı 1996’da çıkan Kurtoğlu’nun aynı isimli albümünden. Aslında bir aşk şarkısı…
Geçen hafta Ak Parti’nin Büyük İstanbul Mitingi’nde Erdoğan bu şarkıyı bir kez daha söyledi. Bu sefer Cengiz Kurtoğlu da sahnedeydi. Yılların aşk şarkısının siyasallaşmasına bir tuğla da Kurtoğlu koydu. Lakin sandık sonuçları açıklanınca gördük ki Kurtoğlu’nun klasikleşen aşk şarkısını siyasi emeller için kullanılması ve buna onun da izin vermesi seçmen nezdinde hoş karşılanmadı.
Aynı durum Orhan Gencebay ve Sinan Akçıl için de geçerli. Gencebay bir müzik otoritesi. Arabesk müziğin en önemli isimlerinden. Murat Kurum’a şarkı yazdı. Bir başka şarkı yazan isim yine Sinan Akçıl’dı.
İki ismin bir siyasetçiye şarkı yazmasında sorun yok. Sorun iki ismin yaptığı şarkıların seçmen üzerinde etkili olamaması. Şarkılarıyla kitleleri etkileyebilen bu iki müzisyenin desteği belki Kurum’a moral vermiş olabilir ama ikisi de potansiyellerinin altında şarkılara imza attılar. Seçmen şarkılarını beğenmedi. Seçimin kaybedeni olmaları bu yüzden işte.