Yerel seçime biraz estetik gelmesine bile tahammül edemediler

2 Mart 2024

Ben zaten uzun zamandır hiçbir seçimde heyecanlanamıyorum. CHP’nin seçim kazanmayı aktif biçimde istemediğini anladığım günden beri içim de rahat. bu heyecansızlığım beni rahatsız etmiyor.

*** 

genel seçimdeki durumum bu iken yerel seçimlere hem daha ilgisizim hem de yerel seçim süreçlerini hiç de estetik bulmuyorum.

yerelin tanımına uygun olduğundan olsa gerek yerel seçimlerde bıyıklı ve en az dört gün sakallı erkek ağırlığı oluyor.

zaten saçmalanan ortamda bu saçmalıkları bir de bu insanlardan dinlemek işi daha da çekilmez kılıyor.

***

artık televizyondaki tartışma programlarından da  tiksindiğimden, haber zaten izlemediğimden televizyonu da çok nadir açıyorum. Açtığımda eğer seçim süreci ile ilgili bir haber varsa sadece İstanbul ile ilgili olanı izliyorum veya Bodrum’u ilgilendireni. diğer şehirlerden haber verilirse bu benim için televizyonu daha erken kapatma nedeni oluyor.

***

fakat hiç beklemediğim yerden öyle bir haber geldi ki zaten sıkıcı, oy vermeyi düşünen azınlıkta bile bıkkınlık yaratacak kadar tekdüze giden yerel seçim süreci birdenbire bu haber sayesinde canlandı, ilginç oluverdi. Fakat güzelikten, cinsellikten korkan erkek egemen dünya bunu da engelledi.

***

haber Diyarbakır’dan gelmişti. Ben bunu Odatv’den okudum. 

Diyarbakır Çermik gazetesinin haberine göre Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi muhtarlığına talip olan Simurg Sarsılmaz, başka aday çıkmaz ise dört erkek adaya karşı yarışacaktı.

muhtar adaylarının çoğunluğunu erkekler oluşturuyordu tabii ki. aynı zamanda model de olan Simurg hanım ile bir ilk yaşanıyordu orada.

***

Simurg Sarsılmaz Diyarbakır Tekstilkent’te üretim yapan yerel firmaların reklam yüzü olarak çalışmalarını sürdürüyormuş

ayrıca gelinlik modelliği de yapıyormuş 

bu sorunu bir muhtar nasıl çözer bilmiyorum ama Simurg Kaynartepe Mahallesinde kadının zor koşullardan kurtulması ve çektiği çilenin son bulması için muhtarlığa aday olduğunu belirtiyordu.

***

kadın tabii ki aynı zamanda fanatik Amedspor taraftarı. Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un tüm maçlarını tribünden izliyormuş.

***

Haber ilk geldiğinde şunu düşünmüştüm: Simurg hanımın adaylığı DEM partisine bir fikir verir mi bilemiyorum. Partide kadın siyasetçi sayısı az değil ama Simurg hanımın parti yönetiminde ileride ön plana çıkmasının partiye şimdiye kadar hayal bile edemediği bir beyaz Türk desteği sağlayacağına eminim ben. 

Bütün bunlar olabilirdi de ama Simurg hanım Rudaw’ın haberine göre tehdit edildiği için adaylığını geri çekmiş. Oysa başka hiçbir şey yapamasaydı bile türk siyasetine bir estetik gelecekti onun varlığıyla. 

Bakalım Diyarbakır’da bir kadının tehdit edilerek siyasetten çekilmek zorunda kalmasına DEM bir tepki verecek mi. Yoksa onlar da erkek egemen, kadının güzelinden kendine tehdit algısı yaratan klostrofobik dünyaya uyum gösterip susacak mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.