Partizan, Efes’in play-off umudunu kırdı; Fenerbahçe Beko son topta kaybetti

Euroleague'de son sekize kalmak için büyük önem taşıyan maçta Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'i Zeljko Obradovic'in takımı Partizan'a boyun eğdi. Fenerbahçe Beko ise Valencia deplasmanında son saniye basketiyle yıkıldı.

Spor 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Anadolu Efes, Partizan'a kendi sahasında kaybederek son 8 şansını zora soktu.

Salı günü zirve mücadelesi veren Real Madrid’i deviren Anadolu Efes, son sekize kalmak için direkt rakibi olan Partizan ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı. İlk üç periyodu büyük çekişme içinde geçen karşılaşmada son 10 dakika Efes için kabus gibi geçti. Son periyota 34 sayı yiyen Efes sahadan 97-84 yenik ayrıldı. Maçın en skorer ismi Anadolu Efes’te 22 sayıyla oynayan Clyburn oldu. Sonuç, Fenerbahçe’yi çalıştırırken Zeljko Obradovic ile büyük rekabete giren Ergin Ataman için düş kırıklığı oldu. Geçen yıl kupayı kazanan Anadolu Efes bu yenilgiyle hem rakibine karşı ikili averajı kaybetti hem de play-off için yarıştığı rakiplerini geçme şansını kaybetti. Efes 29 maçta aldığı 14 galibiyetle 10. sırada bulunuyor. 16. kez kazanan Partizan ise 6. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe Beko, Valenica deplasmanından yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe son topta kaybetti

Euroleague’de Fenerbahçe Beko’da Valencia Basket karşısında 0.3 saniye kala yediği basketle 82-80 mağlup oldu. Büyük çekişme için geçen maçta Guduric’in 11 saniye kala bulduğu mucizevi 3’lükle skoru 80-80’e getiren sarı lacivertliler son topu savunamayınca sahadan boynu bükük ayrıldı. Bir maçı eksik Fenerbahçe Beko yenilgiyle rağmen 28 maçta aldığı 17 galibiyetle 5. sıradaki yerini korudu. 29 maçta 14. galibiyetini alan Valencia ise Anadolu Efes’in hemen arkasında 11. sırada bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.