Arama kurtarma seferberliği: Anne ve kızını 500 kişi arıyor

Adıyaman ve Şanlıurfa'da 15 Mart'ta etkili olan yağışların ardından yaşanan sel felaketinde 18 kişi hayatını kaybederken üç kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Gündem 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Adıyaman ve Şanlıurfa’da 15 Mart’ta etkili olan yağışların ardından yaşanan sel felaketinde 18 kişi hayatını kaybederken üç kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Adıyaman’ın Tut ilçesinde şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya’nın cesetlerine ulaşılmıştı. Tut’taki arama çalışması, hala bulunamayan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal’ın bulunması için yoğunlaştırıldı. Anne ve kızını polis dalgıç, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE, DSİ ve itfaiye personelinin bulunduğu yaklaşık 500 kişilik ekip, 25 kilometrelik dere yatağı boyunca arama yapıyor.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de yeraltı görüntüleme cihazıyla konteyner ve kayıp kişilerin bulunması için tarama yapıyor. DSİ ekiplerinin de yoğun çaba gösterdiği çalışmada iş makineleriyle selin getirdiği balçık ve moloz yığını temizleniyor.

CNN Türk yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin 2020’de Giresun’da yaşanan sel afetinden daha büyük olduğunu belirtirken “Tarihi bir hata var, derelerin üzerini örtmek diye 80’li yıllarla karar verilmiş. Elbette ki bu yağış miktarı yoğun olduğu zaman taşıyamıyor. Derelerin üstü örtüldüğü zaman altı doluyor ve taşkın meydana geliyor. Bunlarla ilgili yıkımı da yapıyoruz” dedi.

Giresun’da 2020’de yaşanan sel afetinde 11 kişinin hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise kaybolmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.