Maçtan bir gün sonra hatasını anladı: Kırmızı olabilirmiş

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Konyaspor maçında isyan ettiği pozisyonun içinde olan Ahmet Oğuz'dan canlı yayında itiraf geldi.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Konyasporlu Ahmet Oğuz , yaptığı faulle ilgili canlı yayında açıklama yaptı.

Futbolcular, maçtan hemen sonra yaptığı açıklamalarda yüksek nabızla sıcağı sıcağına hatalı değerlendirmelerde bulunuyor. Birçok futbolcu daha sonra hatasını anlasa da geri adım atmıyor. Ancak bu genelleme Konyasporlu Ahmet Oğuz için geçerli olmadı.

Leo Dubois, ayağının durumunu gösteren bir paylaşım yaptı.

Konyaspor, Galatasaray maçının ilk yarısında Ahmet Oğuz, sarı kırmızılı futbolcu Leo Dubois’ya taç çizgisi kenarında sert bir müdahalede bulundu. Hakem Zorbay Küçük, pozisyonu avantaja bıraktı. Daha sonra ise Ahmet Oğuz’a sarı kart gösterdi. Maç sonunda Okan Buruk, Ahmet Oğuz’un hareketinin kırmızı kart olduğunu söyleyerek Zorbay Küçük’e isyan etti. Pozisyon sırasında acı içinde yerde kalan Dubois, ertesi gün “Kırmızı kart çıkması için ayağımın kırılması mı gerekiyordu” diye bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Ahmet Oğuz, maç sırasında gördüğü sarı karta itiraz ettiğini söyledi.

Ahmet Oğuz, yayıncı kuruluşa sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada “Böyle şeylere kırmızı kart verilirse futbol oynanmaz” açıklaması yaptı. Futbolcu, 1 gün sonra ise Beyaz TV’nin yayınına katılarak pozisyonla ilgili itirafta bulundu. Dubois’dan özür dileyen Ahmet Oğuz, “Yaptığım yorum yanlışmış. Pozisyonu izledikten sonra onlara hak veriyorum. Futbola aykırı bir hareket yaptım. İnsanlar kusura bakmasın. Sarı karta bile itiraz etmişim ben. Kırmızı da olabilirmiş” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.