Eski YÖK Başkanı Özcan, merak edip Erdoğan’ın diplomasını aramış ama bulamamış

Görev yaptığı dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasını arayan, ancak bulamadığını söyleyen eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Kişisel merakımdan araştırdım" dedi.

Gündem 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlere hazırlanırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tartışma yaratan üniversite diploması yeniden gündeme geldi.

Erdoğan’ın 4 yıllık üniversite diplomasına sahip olup olmamasıyla ilgili açıklama yapan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, görev yaptığı sürede diplomayı çok aradığını ancak bulamadığını açıkladı.

Selahattin Demirtaş da Erdoğan’ın üniversite diplomasını  merak edenlere katıldı

İddiasıyla ilgili olarak Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan Özcan, şunları söyledi:

“YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu sormak.”

Reuters’a konuşan CHP’li yetkili: Ekonominin başına Ali Babacan gelecek

‘Merakımdan araştırdım’

Özcan, “Neden bu araştırmanızı o dönem basınla, kamuoyuyla paylaşmadınız?” şeklindeki soruya da “Bu YÖK başkanının işi değil ki. Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında 80 günde 4’üncü görüşme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.