Kan donduran olay: 2 çocuğunu öldüren baba ‘çocuklarımı cennete gönderdim’ dedi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kimlik kontrolünde ‘Çocuklarımı cennete gönderdim, buraya geldim’ diyen Murat R.'nin evine giden polis ekipleri, çocukları Yağmur (13) ve Emre R.’yi (10) ölü buldu.

Gündem 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Polislere ‘Çocuklarımı cennete gönderdim’ dedi, evi arandığında 2 ölü çocuk bulundu.

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Tütünçiftlik sahilinde saat 02.00 sıralarında polis ekipleri, Murat R.’yi kimlik kontrolü yapmak için durdurdu. Bu sırada Murat R., dengesiz davranışlarda bulunup, peş peşe ‘Çocuklarımı cennete gönderdim, buraya geldim’ demeye başladı. Durumdan şüphelenen polis ekipleri, Murat R.’den aldığı adresle, Esentepe Mahallesi’nde yaşadığı eve gitti. Polis ekipleri eve girdiğinde Murat R.’nin çocukları Yağmur ve Emre’yi yatakta hareketsiz buldu. Eve çağırılan sağlık ekipleri, kardeşlerin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Murat R., polis tarafından gözaltına alındı. Vücutlarında herhangi bir yara veya darp izi bulunmayan çocukların cansız bedenleri ise otopsi yapılmak üzere morga götürüldü.

Murat R.’nin 2 çocuğunu, tatil için il dışına çıkan annesinin evine getirdiği, burada da boğduğu ortaya çıktı.

Olayın meydana geldiği binada yaşayan Serdar Gün, “Biz bu daireyi şahsın annesine sattık. Şahsın eşiyle aralarında sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Dün akşam 22.30 sıralarında buraya gelip, kendi anahtarıyla girdikten sonra 2 çocuğun boğazını sıkarak öldürmüş. Biz saat 23.30 gibi eşinin feryatlarını duyunca olayı öğrendik. Gece 02.30 gibi savcı geldi. Cenaze arabası ve olay yeri inceleme de vardı. Sonra cenazeleri götürdüler. Burası çocukların babaannesinin evi, ama babaanne evde yok. Antalya’da tatilde. Evin anahtarı bu vatandaşta var. Çocukları bir şekilde annelerinden alıp, buraya getirmiş” dedi.

Körfez Çelik Sanayi Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Beril Yağmur Rüzgar ile kardeşi Ahmet Taner Kışlalı 4’üncü sınıf öğrencisi Yunus Emre Rüzgar’ın cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı. İki kardeş memleketleri Mardin’in Midyat ilçesi Estel Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Murat Rüzgar’ın olay günü, eşi Merdiye Rüzgar ile yaşadıkları evden 22.30 sıralarında çocuklarını alıp çıkarak, Antalya’da akraba ziyaretinde olan annesinin aynı mahalledeki evine getirdiği öğrenildi..

Çocuklarının cenazelerini almak için morga gelen anne Merdiye Rüzgar, morgun koridorlarında sinir krizi geçirdi. Akrabaları tarafından güçlükle sakinleştirilen annenin “Sahip çıkamadım çocuklarıma, koruyamadım onları. Çocuklarımın dili mosmordu” diye bağırdığı duyuldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.