Depremin sanayide yarattığı hasar 170 milyar lira

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Altyapı, bina hasarı, makine ve stok hasarına yönelik maliyetin 170 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Ekonomi 27 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, görevli ekiplerin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki sanayinin durumunu ve ihtiyaçlarını ortaya koymak amacıyla yaptıkları hasar taramasını tamamladıklarını belirterek, “Altyapı, bina hasarı, makine ve stok hasarına yönelik maliyetin 170 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz” dedi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen sanayicilerle istişare toplantısına katılan Varank, bölgede bulunan 34 OSB’nin 7’sinin altyapısında kısmi hasarlar olduğunu bildirdi.

Buralardaki tamirat ve tadilatlara hemen başladıklarını vurgulayan Varank, “OSB’ler ve sanayi sitelerinde yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600’e yakın tesis bulunuyor. Bunun dışında kalan 33 bin tesisimizde ise ‘ekseriyetinde düşük kapasite ve kısmi olmak üzere’ üretimler başladı ve devam ediyor. Altyapı, bina hasarı, makine ve stok hasarına yönelik maliyetin 170 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Devlet nihayet hesapladı: Kahramanmaraş merkezli depremler milli gelirin yüzde 10’unu silecek

Fitch’e göre depremin mali faturası 4 milyar doları bulacak

İSO Başkanı: Beklenen büyük İstanbul depremi milli gelirin yarısına etki edecek

BM: Depremlerin faturası 100 milyar doları geçecek

Kemal Kılıçdaroğlu ve Pervin Buldan Diyarbakır’da ortak açıklama yaptı: Toplumu dayanışma ruhu birleştirecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.