Samandağ’da moloz ve çöp dökme kavgası büyüyor

Samandağ’da yaşanan moloz protestosunda 20 kişinin gözaltına alınmasının ardından Belediye Başkanı Refik Eryılmaz vali ile görüştü, sorunun ay sonuna doğru çözüleceğini söyledi. Öte yandan belediyenin çöp rampasını kıran CHP’li ilçe başkanı genel merkez tarafından görevden alındı.

Gündem 6 Nisan 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde deprem sonrasında ortaya çıkan molozların yaşam alanlarına ve su kaynaklarına yakın yerlere döküldüğünü söyleyen vatandaşlar yaşam nöbeti başlattı. Samandağlılar eskiden binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılan ve insan sağlığına zararı bilinen asbest riskine dikkat çekiyor. Deniz Mahallesi Uzunbağ köyü ve Yeşilköy’e moloz dökülmesine karşı çıkan vatandaşların önceki gün düzenlediği protestoya müdahale eden jandarma ekipleri 20 kişiyi gözaltına aldı.

Konuyla ilgili 10Haber’e konuşan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Ben vali ile görüştüm. Vatandaşımız moloz dökülen alanların uygun olmadığını düşünüyor. Biz de aynı fikirdeyiz. Oranın başka bir yere taşınması yönünde bir talebimiz var. Vali bey ile görüşmemizde molozların bu ayın ortalarından sonra belirlenen döküm sahalarına dökülmeye başlanacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

Hatay’da moloz dökümüne karşı nöbet başlatan depremzedelere gözaltıHatay’da moloz dökümüne karşı nöbet başlatan depremzedelere gözaltı

Belediyenin çöp rampasını kıran CHP’li başkan görevden alındı

Öte yandan dün Duvar’da yer alan bir haberde, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı arasında çöp dökme alanı sebebiyle tartışma yaşandığı iddia edilmişti. Eryılmaz, depremde yıkılan çöp transfer merkezinin yerine geçici olarak bir Hazine arazisine çöp rampası yaptıklarını, Turgay Abacı ve bir muhtarın iş makinalarıyla bu rampayı kırdığını söyledi. Gerekçe olarak ise çöp transfer merkezinin yerleşim yerlerine yakın olmasını gösterdiklerini belirtti.

Çöp rampasının işlevini  “Bizim çöp kamyonumuz rampaya çıkıyor, büyükşehire ait kamyona çöpleri boşaltıyor. Bu rampa bunun için yapılmıştı” sözleriyle açıklayan Eryılmaz, “Kışkırtma sonucu böyle bir olay yaşandı. Zaten Turgay Abacı, genel merkez tarafından görevden alındı. Biz oraya yeniden beton dökerek çöp rampası yapacağız. Şu anda biz çöpleri vahşi yöntemle, boşluğa döküyoruz” dedi.

CHP Hatay vekili Şahin: Belediye çadırları 'AFAD çadırı kurulacak' diye söküldüCHP Hatay vekili Şahin: Belediye çadırları ‘AFAD çadırı kurulacak’ diye söküldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.