Kılıçdaroğlu cami açılışında konuştu: Kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız yok

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur” dedi.

Siyaset 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çatalca’daki ‘Halk Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “İktidar için çalışacağız. Ya nasıl olsa kazanıyoruz oturalım dediğimiz anda bu iş olmaz. Birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük. Böyle bir tercihimiz olacak. Demokrasiden yana, adaletten yana, haktan hukuktan yana, kadın-erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir ülke için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Esnafın pandemi dönemindeki aldığı kredilerin faizlerinin sileceği vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu devamında şöyle konuştu: “Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğim. Onların huzur içinde hizmet vermemelerini ve kazanmalarını sağlayacağız. Beşli çete kazanmayacak çiftçi kazanacak, beşli kazanmayacak esnaf kazanacak. Esnaf için çiftçi için üreten için çalışacağız. Beşli çetelerden bu parayı nasıl alacaksın. Adalet içinde söke söke alacağım. Her kuruşu alacağım. Götürdüler ya dışarı 418 milyar doları sanıyorlar bunu götürdük kimse alamaz alacağım alacağım. Bay Kemal onların tamamını alacak.”

AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye bakınız, her yerde bir huzursuzluk var. Esnaf hayatından memnun değil. 22 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye’yi nereye getirdiler. Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu beyefendi Putin’in kapısına gitti, kapısında bekledi, Putin kronometreyi açtı. Bu, Türkiye için kabul edilemez. Şehit olması gereken bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi gerekirdi. Ne diyor, dünya lideriymiş! Geç onları geç!” dedi.

Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Aile Destekleri Sigortası’nı allah nasip ederse uygulamaya koyacağız. Hiçbir kadını bir erkeğe asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğim” diye konuştu.

Cihaner’den İnce’ye yanıt var: Adımın CHP’ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorumCihaner’den İnce’ye yanıt var: Adımın CHP’ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorum

Karamallaoğlu ile cami açılışı

Kemal Kılıçdaroğlu Çatalca’daki programının ardından Beylikdüzü’ndeki Hacı Naif Akkuş Camisi’nin açılışında konuştu. Yaptığı konuşmada, caminin yapımında emeği geçen hayırsevere ve ilçe belediyesine teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, “Kalpleri burada, gönülleri burada. O dua ortamı içerisinde güzel şeyler dileyeceklerdir. Elbette ki insanların, güzel bir ortamda Yüce Yaradan’a sığınmaları, dua etmeleri hepimizin ortak arzusudur. Dolayısıyla bu bağışı yapan ve katkıda bulunan özellikle belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Herkesin arzu ettiği yerde, ibadet etmesini gönülden arzu ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur. Hep beraber Sayın Temel Bey’in (Karamollaoğlu) de ifade ettiği gibi adalet, adalet ve adalet… Devletin dilini ve adaletini her yerde savunmak ve adaleti her yerde gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundayız” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da camilerin İslam medeniyetinin çok önemli yapıları olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ekonomiye girdi, vaatlerini 6 maddede sıraladıKılıçdaroğlu ekonomiye girdi, vaatlerini 6 maddede sıraladı

‘Camilerin ihtişamından çok camilerin konumu önemli’

Camilerin, Müslümanlar’ın bir araya gelmesine ve aynı zamanda ibadetlerini yerine getirmesine vesile olduğunu anlatan Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Camilerin ihtişamından çok camilerin konumu önemli. Biz beş vakit namazı, imkan olursa camilerde kılmayı arzu ederiz. Beş vakti… Sabah, öğlen, ikindi, akşam yatsı… Çok büyük camiler genelde çok uzaklarda oluyor. Genelde ticari hayatın da biraz yoğun olduğu bölgelerde oluyor. O camiler ancak bayram namazlarında, cuma namazlarında dolabiliyor ama fonksiyonu gören en çok mahalle camileridir. Ben bundan dolayı bu hizmeti gerçekleştiren hayır sahiplerimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Cenab-ı Hak inşallah yaptığınız hizmetin karşılığını size fazlasıyla lütfetsin.”

Kadir Gecesi paylaşımı

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde bilge yol arkadaşım Temel Karamollaoğlu Bey ile Beylikdüzü Hacı Naif Akkuş Camii’ni hizmete açtık. İftarda binlerce vatandaşımızla buluştuk. Allah bu gece edilen duaları kabul etsin. Bu mübarek gece ülkemize bereket, dirlik ve birlik getirsin” dedi.

Kürtlere mesaj

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı videoda Kürtlere seslenerek şunları söyledi:

“Sevgili halkım son yıllarda ne zaman seçim konuşsak saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor. Utanç verici. Gerçekten de utanç verici. Şu anda milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor. Her gün durmadan, her gün milyonlarca lirayı sosyal medya trollerine harcıyorlar. O troller bana hakaret edebilmek adına Kürtlere terörist muamelesi yapıyorlar, insanımızı devlete yabancılaştırıyorlar. Ne için? Üç beş oy için. Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı

Allah aşkına söyleyin bana. Milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı? Sevgili halkım, siz bu yaptıkları propagandaya sakın ama sakın kanmayın. Kardeşlik hukukumuzu unutmayın. Kesinlikle unutmayın

Türk ile Kürt’ü kardeş yapan kader var. Kader bizi bir araya getirdi. Kader bize kardeş olun dedi. Kader bizi Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da koyun koyuna yatırdı

Kardeş sevgisi gibi derin bir sevgi yoktur. Yüzyıllardır beraber kaldık. Beraber yaşadık. Hiçbirimiz yolumuza yalnız gitmedik, gidemedik. Üç, beş oy için, kardeşliğe kimsenin zarar vermesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Az kaldı.”

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Turgut Özal' hatırlatması: Karikatürleri duvara asardıKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Turgut Özal’ hatırlatması: Karikatürleri duvara asardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.