Bir iktidar yetkilisi daha tepki verdi hala görevde: Yedi canlı Kerem Kınık

Cumhur İttifakı ve AK Parti yöneticilerinin istifaya çağırmasına rağmen eleştirilerin odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa etmemekte direniyor

Gündem 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Depremde çadır ve konserve sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık, AK Parti çevrelerinden gelen istifa çağrılarına kulak tıkamaya devam ediyor. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Kınık’ı istifaya davet etti.

Mustafa Varank, Kınık’ın istifa etmemesinden kişisel olarak rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Ama biliyorsunuz Kızılay bir dernek statüsünde. Derneklerin bir genel kurulu var. Derneklerle ilgili nasıl işlemler uygulanacağı da zaten mevzuatta belli. Dolayısıyla Kızılay Başkanı şu anda görevine devam ediyor. Eğer oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım.” dedi.

“Beni rahatsız ediyor”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HaberTürk yayınında “Bu istifa meselesi kişinin kendisinin değerlendireceği bir husustur. Bir kurumun itibarı şahısların kişisel düşüncelerinin, değerlendirmelerinin, itibarının ötesinde bir şey, Kızılay’ı hepimizin koruması lazım. Bir kere Kızılay’ın satmak kelimesiyle bir araya gelmesi beni rahatsız ediyor” açıklamasını yaptı.

Grup başkanvekili Twitter’dan tepki gösterdi

Kızılay başkanına AK Parti cenahından tepkiler bununla sınırlı değil. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Kınık’a Twitter’dan tepki göstermişti.
Kınık’ın komedyen Şahan Gökbakar ile Twitter’dan atışmasına tepki gösteren Bülent Turan, “Allah aşkına ‘Şahancım’ ne, ‘bulaşmak’ ne? Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!” paylaşımı yaptı.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Kızılay Başkanı’nın istifasıyla ilgili soruya “Pire için yorgan yakılmaz” cevabını verdi.

İbrahim Kalın: Umarım gereğini yapar

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sunduğu “Az Önce Konuştum” programında, Kızılay’ın depremde çadır satmasını yanlış bularak, “Böyle bir dönemde çadır satılmaz. Bu bir hataydı. Kişilerin hataları bir yana kurumun devamı, kurumun ihtiyaçlarını karşılaması son derece önemli. Bunun bir tepki olduğunu anlıyorum ama o tepkiyi doğru yöne kanalize edelim. Vakti zamanı geldiğinde öbür konular da konuşulur. Ama şu anda kan acil bir ihtiyaç. Umarım zamanı geldiğinde ilgili arkadaşlarımız gereğini yapar” şeklinde konuşmuştu.
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un, HaberTürk TV canlı yayınında Kızılay Başkanı Kınık’ı istifaya davet etmesine sessiz kalarak gündem olmuştu.

3 kez istifaya çağırdı

Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici üç kez  Kerem Kınık’a istifa çağrısı yaptı.
Mustafa Destici, ““Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, onbinlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır” dedi.

Kızılay kan teminin edemiyor, ameliyatlar erteleniyor: ‘Acil vakalarda ölümcül sonuçları olur’Kızılay kan teminin edemiyor, ameliyatlar erteleniyor: ‘Acil vakalarda ölümcül sonuçları olur’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.