Akşener, Beypazarı’nda konuştu: Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’daki Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Beypazarı Projeleri Tanıtım Töreni’nde konuştu. Akşener, burada yaptığı konuşmada “Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e” dedi.

Siyaset 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı’nda yapacağı projelerin temelini, bugün (20 Nisan) Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlendiği törenle attı. Törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Akşener “Bir seçime gidiyoruz, sanırsınız cenge gidiyoruz. Terör mücadelesinde yer almış bir kişi olarak, böyle pis sözlerle terör mücadelesinde yer alınmadı. Teröristlerle mücadele edildi ama ‘terörist’ diyerek herkes o dönemde suçlanmadı” dedi.

‘Siz ne biçim Müslüman’sınız?’

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımız, koruculuk yaparak gazi oldular, bu ülkenin bütünlüğünden yana oldular. Bunun karşılığı da devletin yanında durdukları için her aileden şehitler ve gaziler oldu. Şimdi bugün bakıyorum; davullarla, zurnalarla teröristler karşılanıyor, Oslolarda, İmralılarda. İmralı’da yatan adamın kardeşine, ‘Bizim Mehmet’ deniliyor. Akraba olmuşlar. Megriler megriler çalınıyor. Konfetiler temizleniyor. Bütün bunlar oluyor. Bu abiler terörist olmuyor, terörizmle mücadele etmiş ben PKK’lı oluyorum. Mansur Başkan kazandığı takdirde Ankara’yı, ‘Ankara’nın su saatlerini PKK’lılar okuyor’. Allah’tan korkun be. Siz ne biçim Müslüman’sınız?”

Savaş gidilmediğini söyleyen Akşener, “Alt tarafı bir seçime gidiyoruz. O seçimde sizler oy kullanacaksınız. Eğer bu ucube sistemin devam etmesini istiyorsanız var olana ‘evet’ diyeceksiniz. Ama bu sistemin değişmesini istiyorsanız, iftiraların havada uçmamasını istiyorsanız, 82 puan almış genç kızlarımızın, genç delikanlılarımızın AK Parti’de ayısı dayısı yok diye atanamadığı, mülakatta elendiği bir sistemin gitmesini istiyorsanız o zamana Millet İttifakı’na oy vereceksiniz, bu ucube sistemi değiştireceksiniz” diye konuştu.

Yavaş ve Akşener, Sinoptaydı: ‘Beni masaya jet hızıyla Yavaş oturttu’Yavaş ve Akşener, Sinoptaydı: ‘Beni masaya jet hızıyla Yavaş oturttu’

‘Böyle bir yönetim anlayışının bu ülkeyi bir yere getirmesi mümkün değil’

Yurttaşların 2018’de kendisini muhalefet olarak belirlediğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

“Dediniz ki bize, ‘Sen bizim avukatımız olacaksın, derdimizi dinleyeceksin.’ Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına da dediniz ki ‘Sen iktidar olacaksın, hizmet edeceksin’. Bize ‘kavga edin’ demediniz siz. Biz sizin avukatınız olduk, onlar da hizmet etmek zorundaydı. Ama işin cıvığını çıkardılar ya. Bu kadar kayırmanın, bu kadar liyakatsizliğin, bu kadar insan arasına fitne sokmanın, böyle bir yönetim anlayışının bu ülkeyi bir yere getirmesi mümkün değil.”

‘Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e’

Kendisine ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy isteyen Akşener, “Sonra etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Mansur Yavaş’a, sizin evladınıza. Onun etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu yerde hırsızlık olur mu? Olmaz. Kayırma olur mu? Olmaz. Bir de ona oy istiyorum. Onun yanında sizin evladınız Yüksel Aslan var. Yani İYİ Parti’ye oy istiyorum. Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e” diye konuştu.

YSK, tek listeyle girilen 16 ilde ‘Millet İttifakı’ adına izin vermediYSK, tek listeyle girilen 16 ilde ‘Millet İttifakı’ adına izin vermedi

‘Kendilerine her şey hak, başkası yaptığı zaman haram’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da etkinlikte bir konuşma yaptı. Yavaş “İnşallah Millet İttifakı olarak bu seçimden muzaffer olarak çıkacağız ve yeniden Türkiye huzura kavuşacak. Her yerde söylüyorum, oy vermeyenlere hemen kara çalınıyor. ‘Bize oy vermiyorsan sen PKK’lısın, bize oy vermiyorsan teröristsin’. Allah aşkına yeter artık. Teröristlerle kimin masaya oturup kalktığını bilmeyen var mı bu ülkede? Kendilerine her şey hak, başkası yaptığı zaman haram. Bu zihniyet bitecek arkadaşlar” dedi.

Yavaş, deprem bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili “Deprem döneminde de dünyanın her yerinden yardım gönderiyorlar, alıyoruz. Demek ki oluyormuş ama şöyle bir mantık var; ‘Yardım yapılacaksa biz yaparız, siz karışmayın, ortalarda görünmeyin’. Bunu deprem bölgesinde de gördük. Ankara Büyükşehir’in çadırlarını kaldırıp, Cumhurbaşkanı görmesin diye, AFAD’ın çadırlarını koydular. Artık bu uygulamalar karşısında ne diyeceğimizi bilemiyoruz” diye konuştu.

Yavaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“200 kadar projenin geçen hafta tanıtımı yaptık. O 200 kadar projenin tamamı Ankara halkının ihtiyaçları ile ilgili… Düşünebiliyor musunuz? Sadece Anka Park’a harcanan para 16 katrilyon. Biz, bunun dörtte birine, beşte birine, bütün ilçelerin ne kadar eksiği varsa onları tamamlıyoruz. Daha dün Çamlıdere’den Elmadağ’a su akıttık. Elmadağ susuzdu. Şimdi Beypazarılı hemşerilerimiz ile Harmanca Köyü’nden su alıyoruz şu anda. Sondajlar da bitti, onu yine nehrin kenarından getiriyoruz. Bunun da sonu var. Şu anda bir proje yapılıyor, projeden artan parayı Japon Büyükelçisi ile konuştuk, Çamlıdere’den de yine Ayaş, Güdül ve Beypazarı’na temiz su gelmeye başlayacak. Ankara’nın çevre illerine birer ikişer eser yapıyoruz. Bazı belediye başkanları elini uzatıyor, yardımcı oluyoruz. Bazı belediye başkanları görmezden geliyor ama oranın halkı ile beraber oranın ihtiyaçlarının tespit edip hepsinde birer eser kalsın istiyoruz.”

Akşener'den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimizeAkşener’den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimize

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.