Bir gecede hayatı karardı: Daniel Cain’in savaşı

Eskiden Arsenal’ın genç takımında forma giyen 23 yaşındaki Daniel Cain başına gelen faciayı atlatmaya ve yeniden hayata dönmeye çalışıyor. İşte Cain’in hikayesi…

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cain, Arsenal altyapısında oynayan bir futbolcuyken 2020'de başına gelenler hayatını değiştirdi!

Eskiden İngiliz  futbolunun en önde gelen takımlarından Arsenal’ın altyapısında hayalleri olan bir gençti. Fakat 2020’de arkadaşlarıyla beraber çıktığı bir gecede hayatı değişti. Cain, içtiği bir içkinin etkisiyle felç geçirdi, o gün bugündür, hayatla savaş halinde…

Usta, çırağa acımadı! Manchester City, Arsenal'i sahadan sildiUsta, çırağa acımadı! Manchester City, Arsenal’i sahadan sildi

Hayata tutunması mucize

Cain, aldığı içeceğin etkisiyle kalp krizi geçirdi. Kriz, beynine oksijen gitmesini engelledi.  Hayatını baştan aşağı değiştirdi. Arkadaşları, ambulansın geldiği 24 dakikalık süreçte kalp masajı yaparak Cain’i hayata döndürdü fakat kriz, Cain’in beyninde ve omuriliğinde büyük hasara yol açtı. Anne Tracey Cain, olay gecesini şu sözlerle anlattı: “Olayı öğrendiğimde otomatik anne moduna girdim. O an işte olan babasını aradım. Essex’teki kız kardeşini aradım. Sabaha karşı 3-4 gibi bizi onun ölebileceğine dair uyardılar ancak ben denemeye devam edin dedim. Geri dönemeyeceğini kabul etmedim. O gece birçok insanla beraberdi. İçkisine bir şey katıldığını düşündük.”

Doktorlar müdahalelerin ardından Cain’in bundan sonra bitkisel hayatta kalabileceğini söyledi. O dönem 20 yaşında olan Cain, 25 gün sonra komadan çıktı. Ailesi, bilişsel becerilerini geri kazanan oğullarının hayata dönüşünü mucize olarak tanımladı. Anne Cain, “Uyandığında hiçbir şey yapamıyordu. Hareket edemiyordu ancak hemşireler kendisinin onları gözleriyle takip ettiğini yani Cain’in bilincinin açık olduğunu söyledi” dedi. Daniel’in yakın zamanı hatırlamıyor olsa da uzun geçmişini hatırladığını belirtti.

Sheffield United Premier Lig'e döndüSheffield United Premier Lig’e döndü

Hiçbir şey eskisi gibi değil

Cain, 2.5 sene boyunca tedavi amacıyla birçok hastane gezdi ve sonunda tekerlekli sandalyede yaşamına devam etmek üzere ev hayatına döndü. Cain’in ev yaşamı, artık kendisine saatte bir yardım edilmesi gerektiği bir rutine bağlanmıştı. Anne Cain olayın pandemiye denk gelmesi nedeniyle hastanede sürecin daha güç olduğunu, özellikle omurilik rahatsızlığının, bağırsak ve boşaltım süreçlerinin son derece zorlayıcı olduğunu belirtiyor. Aile, Daniel’in tedavi sürecinin daha rahat geçmesi için bir yılın ardından oturdukları evden taşındı. Ancak yatak sayısı azalınca kız kardeş Natalie farklı bir eve çıktı.

Arsenal takımı, tedavi sürecinde Cain’e destek olmak amacıyla ona imzalı forma gönderdiler

Eski günlere dönmek için hem ekonomik hem psikolojik savaş!

Daniel an itibarıyla bir organizasyonun sağladığı rehabilitasyon desteğiyle yeniden ayağa kalkmaya ve yürümeye çalışıyor. Tedavi masrafları son derece fazla olan Daniel’in bu fizyoterapi için ayda 1008 ila 2016 sterlin arasında değişen bir ücreti ödemesi gerekiyor. Daniel’in ailesi bu meblağları karşılamak adına kampanya başlattı. Aile, Cain’in hastane sürecinde psikolojik açıdan da ne kadar fazla zorluk çektiğini şöyle açıklıyor: “Onun için çok zordu. Farklı nöroloji servislerinde en az 50 yaşındaki inme hastalarıyla aynı muayenehaneyi paylaşıyordu. Onun yaşında olan ve iletişim kurabileceği insan yoktu. Şimdi anksiyete bozukluğu ve depresyonu var. En ufak bir şey onu korkutuyor. Etrafındakilere güven duyması gerekiyor. Etrafında neler döndüğünü anlaması gerekiyor.”

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?

Anne Tracey, oğlunun en mutlu olduğu yerin fizyoterapi merkezi olduğunu belirtiyor ve egzersiz yapamadığı zamanlarda mutsuz olduğunu dile getiriyor. Cain’in yeniden yürümesi ve eski yaşamına dönebilmesi için 2-3 sene daha rehabilitasyona devam etmesi gerekebilir. Bu da harcanması gereken parayı 12 bin sterlin ile 24 bin sterlin arasında değiştiriyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.